r
Nosalty Logó

Sárgabarackos pite Vircsikétől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vircsike
Sárgabarackos pite Vircsikétől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 1474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 5895 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére

Összesen 209 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1463.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.5 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    3917 micro
  • β-crypt
    366 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 1474 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    236.3 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5853.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    2478 mg
  • Nátrium
    1440 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    874.1 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1446.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1958 micro
  • α-karotin
    265 micro
  • β-karotin
    15666 micro
  • β-crypt
    1464 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2064 micro
Összesen 5895 kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 209 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőporral elkeverjük a lisztet, és elmorzsoljuk a vajjal.
  2. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a tejfölt. Addig gyúrjuk, amíg egy jól formázható tésztát nem kapunk.
  3. Csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe pihenni. (Én 30-40 percet szoktam bent hagyni.)

Töltelék

  1. Míg a tészta a hűtőben pihen, addig mossuk meg a barackot, magozzuk ki, és vágjuk apróbb darabokra.
  2. Keverjük össze a cukorral és a zsemlemorzsával. (Azért használok zsemlemorzsát, mert felszívja a gyümölcs levét, és az így nem áztatja át a tésztát, illetve jobban szeretem a búzadaránál, mert attól meg túl túrós állagú lenne a töltelék.)

Tetejére

  1. Az összeállításhoz a tésztát osszuk el két részre, lisztezett deszkán nyújtsuk el 3-4 mm vastagra.
  2. Az egyik tésztalapot fektessük a sütőpapírral bélelt tepsire, terítsük el szépen egyenletesen a barackos tölteléket, és fedjük be a másik lappal.
  3. Villával szurkáljuk meg, kenjük meg a felvert tojással, és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15197
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 08.

Ajánló

Azt javaslom, hogy a tölteléket mindig kóstoljuk meg, hogy elég édes-e. És ebben a barackos esetben azt tudom javasolni, hogy ha azt érezzük, hogy pont jó, akkor rakjunk bele még egy kanál cukrot, mert én is legelőször úgy jártam, hogy a barack édes volt, a tölteléket édesítettem még, viszont amikor kisült, savanykás lett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárgabarackos pite Vircsikétől
Vircsike 18 recept

Leszedtük a barackot a fáról. Egy jó nagy részéből sárgabaracklekvár, a másikból pedig ez a pite lett. Ha teljesen kihűlt, szerintem akkor a legfinomabb. Meg szerintem akkor lehet a legkönnyebben is enni, mert amíg friss és meleg, addig kicsit folyik a töltelék.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?