r
Nosalty Logó

Sárgabarackos-nektarinos kelt pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juci
Sárgabarackos-nektarinos kelt pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3187 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 260 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 532 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2286.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    236 mg
  • Foszfor
    1099 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.6 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    553 micro
  • Kolin:
    388 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    1255 micro
  • β-crypt
    196 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 3187 kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kimérjük a keverőtálba a lisztet.
  2. Az élesztőt pici cukorral, liszttel, langyos tejjel felfuttatjuk.
  3. Hozzáadjuk a liszthez a felfuttatott élesztőt, a tojást, a reszelt citromhéjat, a cukrot, a vajat, és a langyos tejjel lágy tésztát gyúrunk. A duplájára kelesztjük.
  4. Közben kimagozzuk a sárgabarackot, és nagyobb gerezdekre vágjuk a nektarint.
  5. Kibélelünk egy gáztepsit sütőpapírral.
  6. Kinyújtjuk a tésztát, és a tepsibe terítjük.
  7. Rászórjuk a diót, és kicsit belenyomkodjuk a tésztába.
  8. Ráhelyezzük a barackokat. A fél sárgabarackokat közvetlen egymás mellé, a nektarint kb. 2 centikre egymástól. Előtte Ízlés szerint megfahéjazzuk a gyümölcsöket.
  9. Előmelegített közepes sütőnél megsütjük.
  10. Ha kihűlt, felkockázzuk, és meghintjük porcukorral. Nagyon finom! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: gáztepsi
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5827
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 A családom nagyon vágyott egy kis sárgabarackos sütire. Én imádom a nektarint, így úgy gondoltam, azt is teszek rá, kipróbálom. Nem volt rossz döntés :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!