r
Nosalty Logó

Sárgabaracklekvár tartósítószer nélkül

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Il-di.
Sárgabaracklekvár tartósítószer nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 670 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 8037 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 123 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.1 g
  • Cukor
    161 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    4239 micro
  • β-crypt
    403 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 670 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2264.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2016.8 g
  • Cukor
    1927 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    4015.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4464 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    465 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    884 micro
  • β-karotin
    50871 micro
  • β-crypt
    4836 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4139 micro
Összesen 8037 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 123 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 kg kimagozott sárgabarackhoz 30 dkg cukor kell. Főzőedénybe tesszük a megtisztított, kimagozott sárgabarackokat. Kézzel jól szétmancsingoljuk:) cukorral együtt,de lehet ledarálni is (én szeretem, ha kis sárgabarackdarabkák is vannak benne), majd másnapig hűvös helyen pihentetjük.
  2. Következő nap forrástól számítva 30 percig főzzük, ill. addig, amíg elérjük a kellő sűrűséget, majd üvegekbe töltjük. Lezárjuk vízbe áztatott celofán+kupakkal, és száraz gőzben, jól bebugyolálva hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Az üvegtisztítást nagyon egyszerűen oldom meg: mindig tisztán elrakott üvegeimet a kamra legfelső polcán gyűjtögetem. Amikor szükség van rá, csak kiöblítem jó alaposan 70%-os alkohollal (alkohol üvegbe tölt, kupak rácsavar, üveget jól megrázni, hogy mindenhol érje az alkohol, majd átönteni a következő üvegbe, és ismétlődik a folyamat). Az alkohol patikában beszerezhető. 1-2 dl elegendő, attól függően mekkora befőzés esedékes. A fertőtlenített üvegeket tiszta konyharuhára szájjal lefelé leborogatom, hadd csöpögjön ki a felesleg, majd visszafordítom, hogy a maradék alkohol elpárologhasson. És felhasználásra kész is! Évek óta így csinálom mindenféle befőzésnél. Nem használok tartósítószereket. Még sosem romlott meg semmim sem!
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 125433
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 02.

Ajánló

Én ezt a lekvárt használom fel Rácsos linzer és Darás rétes készítésénél, amit a receptjeim között megtaláltok. Ezeken kívül grízes tésztához, tortalap töltéséhez, zserbóhoz, császármorzsához...

Receptkategóriák

Van egy nagyon idős, hálás sárgabarackfánk, ami majdnem minden évben megörvendeztet bennünket zamatos barackokkal. Mivel képtelenség frissen mindet elfogyasztani, adott a feladat: lekvárfőzés. Idén 40 üveggel főztem be, és még lehetett volna, de a kamrám mérete véges... 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek