r
Nosalty Logó

Salzburgi nokedli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Coook
Salzburgi nokedli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1148 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    241.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 191 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    911 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1450.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    584 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    300 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    442 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    882 micro
Összesen 1148 kcal
  • 10% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet gyöngyözésig melegítjük a félbevágott vaníliarúddal. Közben előmelegítjük a sütőt, szétválasztjuk a tojásokat, és kivajazzuk a tálat.
  2. A tojásfehérjét a sóval puha habbá verjük, hozzáadjuk a cukor egyik felét, majd tovább verjük, fokozatosan adagolva a maradékot.
  3. A kemény habhoz adjuk a tojássárgáját és a citromhéjat, beleszitáljuk a lisztet, a keményítőt, és óvatosan összeforgatjuk az egészet. Nem kell, hogy teljesen elkeveredjen, de ne maradjanak lisztes csomók!
  4. A tejből kidobjuk a vaníliarudat, majd a kivajazott tálba öntjük. Ebbe kanalazzuk a habdombocskákat, majd az egészet aranybarnára sütjük.
  5. Porcukorral megszórva is tálalhatjuk, de önmagában is csodás!
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 564
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 61945
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 18.

Ajánló

Az első pár percben ajánlatos inkább alsó-felső sütéssel kezdeni, hogy ne fújja szét a ventillátor a tésztát

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokakat a Salzburg mellett található havas hegycsúcsokra emlékeztet ez a desszert, főleg, ha a formázás jól sikerül. Bárhogy is néz ki, finomnak finom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek