r
Nosalty Logó

Sajttorta Sturci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajttorta Sturci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 5268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 317 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 659 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.8 g

Zsír

  • Összesen
    370.2 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1980.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    605 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.3 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1813 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1779 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 5268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Ledaráljuk a barna cukrot.
  2. Megmelegítjük a vajat úgy, hogy teljesen folyékony legyen, majd összekeverjük a kekszet és a cukrot, és ezt összedolgozzuk a folyékony vajjal.
  3. Egy tortaformát kivajazunk (vagy sütőpapírt is rakhatunk bele, de így nem biztos, hogy szép lesz a végeredmény), majd beletesszük a keveréket. Egy pohár aljával lenyomkodjuk. (Aki szereti, az erre a tortaalapra akár szórhat lereszelt étcsokoládét és a darabokra vágott epret, de bármi mással is helyettesítheti.)
  4. A tortaalapot a hűtőszekrénybe rakjuk, amíg elkészül a krém.

Krém

  1. A krémhez való összes hozzávalót egy nagy edénybe rakjuk, és simára keverjük. Ha már jól összeállt, ráöntjük a tortaalapra. Egy kicsit rázogatjuk, hogy egyenletesen elsimuljon.
  2. A tortaformát, benne a tortával, alufóliával alulról kezdve teljesen becsomagoljuk.
  3. A sütőt felmelegítjük 170 fokra, egy mély tepsit teleöntünk forró vízzel, és beleállítjuk a bebugyolált tortát, és így rakjuk a sütőbe. 170 fokon körülbelül 1 órát sütjük.
  4. Majd lessünk bele, ha még kicsit lágynak találjuk, rázogatásra még nagyon mozogna, süssük tovább. Kicsit ki is nyithatjuk az alufóliát, emelhetünk is a hőfokon, de folyamatosan ellenőrizzük, nehogy nagyon megsüljön a teteje. A vizet folyamatosan pótoljuk a tálba.
  5. Ha megsült a torta, kivesszük, és hagyjuk kihűlni. Egy éjszakára hűtőbe helyezzük.
  6. Másnap tetszés szerint lekvárral, reszelt csokival, amivel szeretnénk díszíthetjük. Eddig nekem az eperlekvár passzolt hozzá a legjobban. :)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1194
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Több cukrászdában is ettünk sajttortát, aztán sok-sok unszolásra egy recept alapján megpróbáltam itthon. Na, hát azóta csak itthon eszünk sajttortát... :P :D

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek