r
Nosalty Logó

Sajtos-zöldséges tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Sajtos-zöldséges tekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 21% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 21% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 1851 kcal
  • 21% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 193 kcal
  • 21% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1404.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 463 kcal
  • 21% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    117.3 g

Zsír

  • Összesen
    128.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5616.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1617 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    1510 mg
  • Nátrium
    2285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    914 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    896 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 1851 kcal
  • 21% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A franciasaláta alapot sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. A lapkasajtokat sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe rakosgatjuk egymás mellé úgy, hogy a szélek kissé fedjék egymást.
  3. Rászórjuk a reszelt füstölt sajtot, és előmelegített sütőbe tesszük, de épp csak annyi időre, hogy a sajtok kissé összemelegedjenek. Ezután kivesszük, és hűlni hagyjuk.
  4. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, majd kettévágjuk. Kiszedjük a sárgáját, a fehérjét pedig apróra vágjuk.
  5. A sajtkrémet ízesítjük kevés sóval, borssal, belekeverjük a tojásfehérjét, és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  6. A tojássárgáját villával összetörjük, majd jól kikeverjük a mustárral, vajjal.
  7. A kihűlt sajtlapra simítjuk a tojásfehérjés krémet, majd elosztjuk rajta a zöldségeket, rásimítjuk a sárga krémet, és az egészet feltekerjük sütőpapír segítségével.
  8. Tálalásig hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3594
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-zöldséges tekercs
Salamon Csilla 1202 recept

Karácsonykor ez volt a sok étel közül az egyik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!