r
Nosalty Logó

Sajtos tekercs

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1060 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6356 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 453 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1448.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    757 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    729 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    331 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 1060 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.2 g

Zsír

  • Összesen
    479 g
  • Telített zsírsav
    200 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8690.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    2401 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    2366 mg
  • Nátrium
    3462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4541 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    257 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4374 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1986 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 6356 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 453 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a tojás sárgát, a sütőport és a sót. Az alapanyagokat jól összegyúrjuk.
  2. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, és belekeverjük a reszelt sajtot és a csipet sót.
  3. A tésztát négybe vágjuk, és a negyedeket kilisztezett deszkán egyenként 2 mm vastag téglalapformára nyújtjuk.
  4. A téglalapformára nyújtott tésztát megkenjük kenőtoll és villa segítségével a vajas sajtos masszával, és utána a tésztát feltekercseljük. A tekercseket fóliába tesszük, és egy éjszakára a hűtőbe helyezzük.
  5. Másnap a tésztát felcikkezzük, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, köménymaggal megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben (légkeverésen) 180 fokon 20-25 percig sütjük, míg szép piros nem lesz a teteje.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 1304
  • Tegnapi nézettség: 83
  • 7 napos nézettség: 255
  • Össznézettség: 237314
  • Feltöltés dátuma: 2008. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept az unokatestvérem nagynénjének a receptje. Ha van olyan családi rendezvény, amin Ő is részt vesz, akkor ez a sós biztosan nem hiányzik az asztalról. Nagyon finom.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek