r
Nosalty Logó

Sajtos-tejfölös-baconös csirkemell őzgerincben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sajtos-tejfölös-baconös csirkemell őzgerincben sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A baconbe tekert csikemellhez

A körethez

Összesen 705 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A baconbe tekert csikemellhez

A körethez

Összesen 4225 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A baconbe tekert csikemellhez

A körethez

Összesen 172 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1535.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    130 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    406 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 705 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    322.4 g

Zsír

  • Összesen
    259.7 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1589 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9211.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    346 mg
  • Kálcium
    1465 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    534 mg
  • Foszfor
    3741 mg
  • Nátrium
    3090 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1535.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1384 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    153 micro
  • K vitamin:
    783 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    111 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    1339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1180 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    2435 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3249 micro
Összesen 4225 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A baconbe tekert csikemellhez

A körethez

Elkészítés

A baconbe tekert csikemellhez

  1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
  2. Egy tálba szórjuk a reszelt sajtot, tejfölt, a felvert tojásokat, a lisztet és az aprított fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és a felaprított petrezselyemmel, majd jól elkeverjük.
  3. Jöhet a keverékbe a csirkemell, majd még egy nagy keverés.
  4. Az őzgerincformát kivajazzuk, majd megszórjuk zsemlemorzsával, és kibéleljük a baconszeletekkel.
  5. Megöltjük a csirkés keverékkel, és szorosan betakarjuk a lelógó baconszeletekkel.
  6. 180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. Közben elkészítjük a köretet.
  7. Ha letelt a 40-50 perc és megpirult a bacon, akkor óvatosan kiborítjuk a formából, ami eddig az alja volt, az lesz a teteje, majd megszórjuk reszelt sajttal, és további 15-20 percig sütjük.
  8. Szeletekre vágva, a sült burgonyával együtt tálalva fogyasztjuk.

A körethez

  1. A burgonyákat alaposan megmossuk, majd cikkekre vágjuk. Lobogó, sós vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük, és egy tálba öntjük.
  2. Lelocsoljuk olívaolajjal, majd megszórjuk a fűszerekkel és kukoricadarával, és összekeverjük.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a fűszeres burgonyákat, és a 200 fokon 30-40 percig sütjük. (Betehetjük az őzgerinc forma alá is, úgy picit több idő kell neki.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1580
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 112
  • Össznézettség: 202894
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 07.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Egy igazi "mindent bele" étel, sajttal, tejföllel, csirkével és baconnel, őzgerincformában sütve, ropogós steak burgonyával. Könnyen elkészíthető, és biztosan a család kedvence lesz! ;)

Hozzávalók

A baconbe tekert csikemellhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?