r
Nosalty Logó

Sajtos szélű pizza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos szélű pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 913 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3652 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 257 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    53.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3082 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    415 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    2224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2190 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 913 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.1 g

Zsír

  • Összesen
    212.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12327.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1662 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1436 mg
  • Nátrium
    8897 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    884 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    778 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1149 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    8761 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 3652 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    116 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    614 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 257 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük 2 tk. sóval, majd belekeverjük az olajat és az élesztőt. Annyi langyos vizet adunk még hozzá, amivel lágy tésztát tudunk képezni. Pihentetjük.
  2. A paradicsomlevet összekeverjük az oregánóval, sóval, borssal, kevés bazsalikommal (ha ketchupból készítjük. akkor is nyugodtan fűszerezhetjük).
  3. Előkészítjük a feltéteket. A sonkát csíkokra, a kolbászt vékony szeletekre vágjuk. A paradicsomot pedig vékony karikákra. A sajtokat lereszeljük (mi jó sok sajtot szeretünk a tetején). A tészta szélébe töltendő mozarellából csíkokat vágunk.
  4. Amikor megkelt a tészta, egy (gáz)tepsit vékonyan kiolajozunk, vagy margarinnal is ki lehet kenni. A tésztát pedig belenyomkodjuk. Kicsit olajos kézzel a tésztát jól ki lehet húzkodni. A tészta szélét nagyobbra hagyjuk, hogy be tudjuk majd hajtani.
  5. A mozarella csíkokat a tészta szélére tesszük, és visszahajtjuk a tepsibe, szépen körben az egészen.
  6. A pizza tetejét megkenjük a paradicsomos szósszal. A sonkát rádobáljuk, a kolbászkarikákkal együtt. Ráfektetjük a paradicsomot, és megszórjuk a tetejét sajttal.
  7. Pirultra sütjük. Az utolsó percekben a tetejére kanalazzuk a tejfölt, ezzel sütjük készre
  8. Miután kivettük a sütőből, a tejfölt megszórhatjuk még kevés oregánóval vagy bazsalikommal. Nagyon finom és a tészta szélében lévő sajt...... isteni! :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13178
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Ajánló

Tipp! Ha a mikrót legalacsonyabb teljesítményre állítjuk, a tésztát betesszük 1-1,5 percre, és bent hagyjuk, gyorsabban megkel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szerettük a pizza hut-nál a sajtos szélű pizzát, ezért gondoltam, hogy megpróbálom itthon is elkészíteni. Nagyon tuti, sokat dob a tésztán. A feltétek ízlés szerint variálhatók, mi szoktunk rá tenni kukoricát is, gombát, bacont stb. sorolhatnánk, végtelen a variációk sora. Most ezt készítettük el, de isteni finom volt. A tejföl elhagyható, de szerintem nagyon pikánsá teszi. Régebben én is rácsodálkoztam, hogy hozható össze a paradicsomos a tejföllel, de próbáljátok ki, nagyon jó. A mennyiségeket a most készített pizzához mérten adtam meg, de azért nem írtam mindenhez, mert ez is ízlés és fantázia dolga, ki mennyire szereti sajtosan, fűszeresen stb.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek