r
Nosalty Logó

Sajtos szélű chicago-i pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Sajtos szélű chicago-i pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1094 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3541.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    1865 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    411 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    734 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6176 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 1094 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.1 g

Zsír

  • Összesen
    100.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7082.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1596 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1386 mg
  • Nátrium
    3729 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    241.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    697 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1469 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12353 micro
  • Lut-zea
    1271 micro
Összesen 2190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1061 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, az élesztőt, a cukrot, a sót, a kukoricadarát egy nagyobb tálba tesszük.
  2. Hozzáöntjük a langyos vizet és az olvasztott, de nem forró vajat, és jól összedolgozzuk. A tésztagombócot jól bekenjük olívaolajjal. Meleg helyen egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. Közben a hagymát és a fokhagymát lereszeljük, és egy kisebb lábosba tesszük a paradicsommal együtt. Sózzuk, hozzáadjuk a cukrot és a szárított oregánót, majd 20 percig kis lángon főzzük. A végén villával összenyomjuk a nagyobb darab paradicsomokat.
  4. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk. Egy 20 centis, sütésálló öntöttvas serpenyőbe, piteformába vagy kapcsos tortaformába tesszük, amit előtte kibélelünk sütőpapírral.
  5. Ügyeljünk rá, hogy a tészta széle túllógjon az edényen.
  6. A mozzarella 3/4 részét lereszeljük, a maradékot csíkokra vágjuk. A mozzarellát a tésztára szórjuk, majd beterítjük a paradicsomszósszal. A maradék csíkokat a tészta széléhez tesszük, és ráhatjuk a lelógó részeket. Óvatosan odanyomkodjuk, hogy ne tudjon kifolyni.
  7. A reszelt parmezánt a paradicsomra szórjuk, majd 220 fokra előmelegített sütőbe dugjuk, és 25-30 perc alatt ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5210
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 28.

Ajánló

Bármilyen feltétet tehetünk a paradicsomszósz és a parmezán közé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az olasz pizza helyett lássuk most az amerikai receptjét!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek