r
Nosalty Logó

Sajtos stangli kViki konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos stangli kViki konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 818 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4908 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 384 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2105.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    292 mg
  • Nátrium
    1418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    272 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 818 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.1 g

Zsír

  • Összesen
    313.5 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12634.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1907 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1751 mg
  • Nátrium
    8507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3027 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1633 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 4908 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    984.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 384 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuj. A fehérjét nem túl kemény habbá verjük, a sárgáját a liszt-margarin morzsához dobjuk.
  3. A tejfölt összekeverjük a szalakálival (ez picit megdúsítja), majd a tésztához öntjük, sózzuk.
  4. Jól összegyúrjuk. (Percek múltával már hagyja, hogy megdolgozzuk.) Ha szükséges, tejföllel lehet lazítani a tésztát.
  5. Deszkán fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, szeleteljük (nagyjából 1cm*5cm), majd villa segítségével a tojásfejérével megkenjük a tésztát, sok sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben szép arany barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x32
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6750
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 24.

Ajánló

Akár sör- vagy borkorcsolyaként is megállja a helyét.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unokatesómmal estünk neki a stangli elkészítésének egy szabad vasárnap délután. Először úgy gondoltam, ez olyan lesz, mint a többi.Egyszer kipróbálom, majd a szakácskönyveim között eltűnik örökre. De nem, ezt folyamatosan készíteni fogom, annyira finom!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek