r
Nosalty Logó

Sajtos sonkával töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos sonkával töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkemellhez

A töltelékhez

Összesen 901 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkemellhez

A töltelékhez

Összesen 3607 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A csirkemellhez

A töltelékhez

Összesen 160 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    57.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2359.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    408 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    981 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    902 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4612 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2156 micro
Összesen 901 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    320.2 g

Zsír

  • Összesen
    231.7 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1299 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9438 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1631 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    3144 mg
  • Nátrium
    3922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1429.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3608 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    938 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1723 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    18448 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    8624 micro
Összesen 3607 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    330 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A töltelékhez

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A csirkemelleket megtisztítjuk, a csirkemell alján lévő lifegő hússzeletet levágjuk, félretesszük.
  2. Egy éles késsel, tenyerünkkel a vágódeszkára nyomva óvatosan felszúrjuk, arra ügyelve, hogy kellően mély legyen, de ugyanakkor ne szúrjuk át az oldalfalát.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, egy tálba rakva olívaolajat permetezünk rá, majd sózzuk, borsozzuk, csipetnyi kakukkfűvel megszórjuk.
  4. A töltelék: egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat, majd az apróra vágott petrezselyemzöldet beledobjuk, reszelt fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük.
  5. A sonkaszeleteket apró kis kockákra vágjuk (0,5 x 0,5 cm), belekeverjük, hozzáadunk 2 csipet majoránnát, az előzőekben már elkészített fűszervajba, és 2 percig folyamatos kavargatás mellett összedolgozzuk.
  6. A kész tölteléket állni hagyjuk 5 percig, azután belereszeljük a sajtot. Az így elkészült tölteléket egy kiskanál vagy ujjaink segítségével nagyon óvatosan a felszúrt csirkemellekbe töltjük. Ha kellőképpen megtöltöttük, most következhet a tökéletes lezárása, ami a következőképpen lehetséges:
  7. A recept elején említett csirkemell aljáról levágott nyesedéket félbevágjuk, és a töltött hús végeibe belenyomjuk, a rozmaringág segítségével átszúrva - töltött húst, illetve a beletett nyesedéket - rögzítjük, hogy sütés közben ne folyhasson ki a töltelékünk.
  8. A töltött húsokat olajspray-vel lefújjuk, sóval, borssal, kakukkfűvel megszórjuk, a zöldségeket mellé helyezve a sütőbe tesszük.
  9. 180 Celsius fokon 30 percen át, majd ezt követően 10 percig 200 Celsius fokon pirosra sütjük. (Ha légkeveréses a sütőd, akkor a maradék 10 perc nem szükséges)
  10. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 10477
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Véleményem szerint a főzés nem mindig a kész receptek sokaságán múlik, hanem sokkal inkább azon, hogy a fejünkben összeálljon az a kép, hogy mely ízek, fűszerek mivel alkotnának egy egészet. Ez a recept is így született meg.:D

Hozzávalók

A csirkemellhez

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek