r
Nosalty Logó

Sajtos sertéskaraj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A karaj elkészítéséhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 659 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A karaj elkészítéséhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 1978 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A karaj elkészítéséhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 229 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    283 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1525.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    653 mg
  • Nátrium
    370 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 659 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.3 g

Zsír

  • Összesen
    139.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    849 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4575.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1103 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    1111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    232 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    557 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 1978 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

A karaj elkészítéséhez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A karaj elkészítéséhez

  1. A hússzeleteket jó vékonyra kiklopfoljuk, majd óvatosan sózzuk és alaposan meghintjük frissen őrölt borssal.
  2. A húst kizsírozott (nem olajozott!) tepsibe tesszük szorosan egymás mellé (nem baj, ha kissé fedik egymást).
  3. A sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, és a tojássárgával, egy jó teáskanálnyi őrölt borssal, valamint annyi tejföllel, hogy jó sűrű masszátkapjunk,kikeverjük. Sózni nem kell!
  4. A sajtos masszát eloszlatjuk a hússzeleteken, majd kb. 180-200 fokon aranybarnára sütjük (kb. 20 perc.)
  5. Ha kissé hűlni hagyjuk, miután megsült, téglalap alakúra lehet szeletelni. Másnap, hidegen is nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 873
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 95238
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 18.

Ajánló

Gombás rizs illik mellé, bár én burgonypürével szeretem.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az étel nagymamám készítette nagyon sokszor, a mi családunkban egyszerűen "sajtos hús" a neve. Ne spóroljunk a borssal, mert ennek az ételnek az adja meg a jellegét.

Hozzávalók

A karaj elkészítéséhez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek