r
Nosalty Logó

Sajtos rakott zöldség

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Safitron
Sajtos rakott zöldség
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 777 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3107 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.8 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1646.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    503 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    393 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    3868 micro
  • β-karotin
    9818 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3609 micro
Összesen 777 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    107.3 g

Zsír

  • Összesen
    174.9 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    541 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6587 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    2279 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2011 mg
  • Nátrium
    1627 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1572.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5151 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    663 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1034 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    15473 micro
  • β-karotin
    39272 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    14436 micro
Összesen 3107 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    1619 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucolunk 5-6 sárgarépát (kb. 500 g, közepesek), felkarikázzuk, lehet fehérrépa is, és lehet több is ízlés szerint. Kókuszzsíron elkezdjük a pirítást/párolást, míg a cukkinit és zöldhagymát/tavaszi hagymát megpucoljuk. 4 kis cukkinit (500 g) és kb. 8-10 tavaszi hagymát (100 g) használtam, de lehet több is, kevesebb is.
  2. Közben felrakunk 2 liter vizet forrni, ízlés szerinti sóval, amiben forrás után kb. 15 perc alatt megfő bármilyen tészta. Durum masnitésztát használtam vagy fodros kockát javaslok, egy kiskanál kókuszolaj is mehet a tésztához.
  3. Majd mikor a répa kicsit megpirult, hozzárakjuk a cukkinit, amit kis téglalapokra szeletelünk, tovább pároljuk és pirítgatjuk. A párolás jól megy, ha wokszerű edényünk van fedővel.
  4. Végül mikor a cukkini is kapott egy kis színt, a zöldhagymakarikákat is hozzá lehet szórni, egy két keverés és nagyon rövid párolás/pirítás erejéig. Lényeg, hogy minden zöldség csak annyi párolást-pirítást kapjon, amitől még nem szottyad össze, ne legyen pépes. A fenti sorrendet tartva, nem kell időket méregetni, könnyen látható, melyik mikor éri el ezt az állagot, ami kicsit kemény, de már könnyen rágható, és nem massza. Ezután hozzákeverünk 5 dl tejfölt, és kicsit állni hagyjuk, amíg a tészta megfő.
  5. Ha kész a tészta, mehet egyből a zöldségekre, alaposan elkeverjük, hogy mindenhova jusson a zöldségekből, de közben ne törjük össze. Majd az egészet beleöntjük egy porcelán vagy jénai vagy bármilyen sütőtálba (kb. 5 cm mély és 20x40 cm területű elég lesz).
  6. Tetejére sajtlapokat teszünk (amit szeretünk, én goudát tettem teljes fedésben), és a sütőben, 220 fokon addig sütjük, míg a sajt kicsit megbarnul/érezni a sajt illatát.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x40x5
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2581
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos rakott zöldség
Safitron 20 recept

1 óra főzés és összeállítás, negyed óra takarítás, miközben sül a sajt:)   Laza, ugyanakkor tartalmas kaja, húsmentes, de lehet pár szelet bacont fektetni a közepére/tetejére, ha valakinek hiányzik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek