r
Nosalty Logó

Sajtos padlizsánpizza

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szega
Sajtos padlizsánpizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 931 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1861 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 139 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4308.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    2060 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    491 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    459 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    826 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 931 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95 g

Zsír

  • Összesen
    142.2 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8617.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    2431 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    4120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    982.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    779 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1651 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    839 micro
Összesen 1861 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    310 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4179 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 139 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mossunk meg egy nagyobb padlizsánt, a két végét vágjuk le, és kb. 1 cm vastagságú karikára szeleteljük fel. Sózzuk be mindkét felét, és hagyjuk állni kb. 20 percig.
  2. Egy itatós papírral óvatosan töröljük le a nedvességet a padlizsánról, majd kenjük be olívaolajjal őket, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20-25 percre
  3. Közben állítsuk össze a szószt: Tálba tegyük a paradicsomszószt, a lereszelt parmezánt, az összecsíkozott bazsalikomot, fokhagymaport, sót, borsot, csilipehelyt, majd jó alaposan keverjük össze a hozzávalókat.
  4. Vegyük ki a sütőből a padlizsánokat, és tegyünk minden karikára elegendő szószt, majd szórjuk meg reszelt mozzarellával és reszelt cheddar sajttal. Mehet vissza a sütőbe 1-2 percre, hogy a sajt szépen ráolvadjon, és már kész is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1932
  • Feltöltés dátuma: 2019. július 11.

Receptkategóriák

Vegetáriánusoknak és diétázóknak ideális nassolni való, vagy akár főétel, de köretnek is jó lehet. Én vacsorára csináltam. Akkor 3-4 karikától elteltem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek