r
Nosalty Logó

Sajtos padlizsán omlett Mártitól

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Sajtos padlizsán omlett Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1427.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    354 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    681 micro
Összesen 450 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    62.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    836 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2855.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    949 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    850.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    687 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    184 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    245 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    611 micro
  • α-karotin
    162 micro
  • β-karotin
    830 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    4117 micro
  • Lut-zea
    1363 micro
Összesen 903 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    385 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 85 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a padlizsánt, középen kettévágjuk, felállítjuk, és vékony hasábokat vágunk belőle. Forró, sós vízbe tesszük, lefedve addig hagyjuk, míg a többi hozzávalót előkészítjük.
  2. A tojást a tejszínnel alaposan felverjük, sózzuk-borsozzuk. A fokhagymát nagyon apróra kockázzuk. A megmosott paradicsomot felkarikázzuk.
  3. Egy kis tepsit vagy jénai tálat kikenjük az olajjal. A padlizsánt leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd kirakjuk vele a tepsi alját. Megszórjuk a fokhagymával, ráhelyezzük a 4 szelet toast sajtot, és a paradicsom karikákat elrendezzük a tetején. Ráöntjük a tejszínes tojást, és kocsonyásodásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x4
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1375
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 28.

Ajánló

Lévén ez a sajt nagyon gyorsan olvad, a receptben úgy írtam le, hogy ne az kerüljön a tetejére, mint ahogyan én csináltam, így biztosan nem kap oda. Készíthetjük úgy is, hogy reszelt sajtot keverünk a felvert tojásba.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos padlizsán omlett Mártitól
Marti48 317 recept

Az omlettet nagyon jól lehet variálni. Ez a padlizsános csőben sült, és a változatosság kedvéért nem reszelt, hanem toast sajttal. Picit túlsütöttem, mert közben mást csináltam, de így is jó volt nagyon. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek