r
Nosalty Logó

Sajtos hacsapuri

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Sajtos hacsapuri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 998 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3989 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 269 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    40.2 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 998 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    160.8 g

Zsír

  • Összesen
    188 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1628 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5181.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    297 mg
  • Kálcium
    1066 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    2094 mg
  • Nátrium
    1472 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1529 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    362 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    1226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2038 micro
Összesen 3989 kcal
  • 13% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk egy csipet cukrot, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olajat, a tojást, a vizet, a sót, és a felfuttatott élesztős tejet.
  3. Alaposan kidolgozzuk, és letakarva, langyos helyen 90 percig pihentetjük, míg a duplájára nő.
  4. Ha kész, négy felé vágjuk a tésztát, és ovális formára lapítjuk sodrófával.

A töltelékhez

  1. A sajtokat összemorzsoljuk, hozzáütünk két tojást és a kanál vajat.
  2. Jól kikeverjük, ha kell, sózzuk (bár a sajtok elég sósak szoktak lenni).
  3. A sajtos töltelékeket az ovális tésztaformák közepére halmozzuk, majd a két végüket megcsavarjuk, és csónak formára alakítjuk. Lekenjük egy tojással, és 20 percre 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Ha kész, kivesszük, és mindegyik csónakba ütünk még egy tojást.
  4. Visszatesszük a sütőbe még 2-3 percre, míg a tojás átsül, de még folyékony marad a sárgája.
  5. Azonnal fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 12264
  • Feltöltés dátuma: 2019. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A grúz hacsapurinak rengeteg változata van - ez az egyik legegyszerűbb, sajtos verzió. Nagyon laktató és nagyon finom - szerintem tökéletes baráti borozgatás mellé.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek