r
Nosalty Logó

Sajtos habrolók

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos habrolók
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 610 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 2440 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 50% Zsír
Összesen 408 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 610 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    205.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2197.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    674 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    1095 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    999 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    984 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2440 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 50% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 408 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk (vagy ha előre kinyújtott, simán kitekerjük) és keresztben 2 ujjnyi széles csíkokra vágjuk, a csíkokat pedig keresztben kettévágjuk.
  2. Az így kapott tésztacsíkokat a habroló formára tekerjük. A végeknél a tésztát jól nyomkodjuk a formához, hogy jól összetapadjon és ne nyíljon szét sütésnél.
  3. A habrolókat kettesével egy saslikpácikára húzzuk, majd a pálcikákat keresztben egykisebb tepsi peremére tesszük. Ennek az a lényege, hogy a rolók "lógva" süljenek, így lesznek mindenhol henger alakúak, ha csak simán tepsibe sorakoztatva sütnénk, az aljuk lapos lenne.
  4. A rolókat 180 fokon 15-20 percig sütjük, világosbarnára. Sütőfüggő, nézegessük, hamar meg tud pirulni!
  5. Közben elkészítjük a tölteléket.
  6. Nagyon puha vajat (célszerű jóval korábban kivenni a hűtőből) elektromos mixerrel habosra keverjük a többi hozzávalóval, majd habzsákba töltjük és hűtőbe tesszük egy rövid időre.
  7. A kihűlt habrolókat a krémmel megtöltjük, a végeket reszelt sajttal lezárjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 356
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 48926
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 14.

Ajánló

Vendégváráshoz. Vagy csak úgy, mert megkívántuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt most egy nagyon egyszerű recept következik. Ki ne evett volna már ilyen sajtos habrolókat - vendégségben, vagy csak úgy, a talponálló cukrászdában, mert megkívánta. Nekem csak az volt a bajom velük, hogy - akárhol kóstoltam - valahogy mindig olyan töménynek, émelyítőnek tűnt. Mintha egy kanál margarint vettem volna a számba... Készítsük el házilag, sokkal finomabb, levegősebb, és legalább tudjuk, mi van benne. Arról már nem is beszélve, hogy sokkal olcsóbb. Amire szükségünk lesz: fém habroló forma, saslikrudak, habzsák.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek