r
Nosalty Logó

Sajtos-fokhagymás kenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Coook
Sajtos-fokhagymás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 469 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2815 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 329 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1493.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    837 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    454 micro
Összesen 469 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    160.5 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8958.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    2022 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1423 mg
  • Nátrium
    5020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    326 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1297 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2496 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2723 micro
Összesen 2815 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1047.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt, majd két irányból átlósan bevagdossuk a kenyeret úgy, hogy kb. 1-1,5 cm-s kockákat kapjunk.
  2. Lereszeljük a sajtot, és felaprítjuk a petrezselymet.
  3. A vajat a tűzhelyen, alacsony lángon megolvasztjuk, majd belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, sózzuk, és a petrezselymet is hozzáadjuk.
  4. Közben a kenyér réseibe sajtot tömködünk. A kész vajat is beleöntjük a résekbe, majd a maradékkal az egész kenyeret meglocsoljuk.
  5. Fóliába csomagoljuk, és 15 percig így sütjük, majd 5 percig kicsomagolva, míg kicsit meg nem pirul. Melegen a legfinomabb!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 395
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22775
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A fokhagymás kenyér szuper előétel, és nem bonyolult elkészíteni. Ezt sajttal is gazdagítjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!