r
Nosalty Logó

Sajtos-burgonyás kenyér Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gabys
Sajtos-burgonyás kenyér Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    681 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 488 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5096.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    890 mg
  • Nátrium
    3405 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 2440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pataki tál alját beáztatjuk hideg vízbe úgy, hogy teljesen ellepje!
  2. 2,5 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt.
  3. A 2 db kb. öklömnyi krumplit alaposan megmossuk, és vizesen tálba rakjuk a mikróban lefedve, kb. 4-5 perc alatt megpuhul (villával ellenőrizzük).
  4. A kenyérsütőgép üstjébe 4 ek olajat teszünk, a felpezsgett élesztős vizet, a megpucolt és villával összetört krumplit, ráöntjük a lisztet, a sarkokba a 2 kk sót.
  5. Dagasztó-kelesztő programra állítjuk a gépet. Dagasztáskor nézzünk rá, ha kell, még tegyünk hozzá langyos vizet, enyhén ragacsos, kicsit lágy tésztát kell kapjunk. A gép sípoló hangjelzésénél tegyük bele a reszelt sajtot. Ha kézzel dagasztjuk, 1 órát hagyjuk kelni.
  6. Kilisztezett nyújtódeszkára borítsuk ki. Igazítsuk kenyér formára. Mivel a kenyérsütő üstje téglalap alakú, a két szélét középre behajtjuk, megfordítjuk (alul a hajtás), kenyér formájúra igazgatjuk. Átgyúrni nem kell!
  7. A tésztát sütőzacskóba tegyük bele, 3 helyen kicsit vágjuk be a kenyerünket, langyos vízzel nagyon alaposan kenjük le. Légmentesen zárjuk le a sütőzacskó száját, a tetejét 3-4 helyen hústűvel lyukasszuk át.
  8. A pataki tálat vegyük ki a vízből, helyezzük bele a sütőzacskós kenyeret.
  9. Előmelegített sütőbe tegyük, süssük aranysárgára, vagy kedvenc kenyérszínünkre. 90-95 dkg-os kenyerünk lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3568
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elsőre mindenképpen köszönetet kell mondjak Jimnek. Rengeteg megpróbált, majd kidobott kenyérpróbálkozásom után az ő receptje volt az első, sikeresnek mondható kenyér.  Aztán jött Torma... az ő csodaszép kovászos kenyereivel, most már tésztáival is. Bár nekem nincs időm ennyit törődni a kovászfélékkel, de azért megcsodálom mindig a szeretettel átadott kenyértudományát.  Jim receptjéből kiindulva, és Torma ösztönzésére újra nekiláttam a próbálkozásnak. És végre... győzelem:))))) Friss, ropogós héj, másnap is puha, nem morzsálódik. Kell ennél több????:)  Az én nagykorú, bőven eladósorban lévő tűzhelyem is sütött nekünk ropogós héjú, ízletes kenyeret!  Azóta a lelkesedésem határtalan, hol a sütőben sütök, hol a kenyérgépben. Már több, mint 2 hónapja a rabja lettem, és azt hiszem, az is maradok:))))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?