r
Nosalty Logó

Sajtos brokkolis-karfiolos rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Sajtos brokkolis-karfiolos rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 662 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2642 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1151.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1508 micro
Összesen 662 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.8 g

Zsír

  • Összesen
    151.5 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4607.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1571 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1464 mg
  • Nátrium
    1208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    209.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    868.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1189 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    404 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    718 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    893 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    987 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    2357 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6033 micro
Összesen 2642 kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst váltott vízben tisztára mossuk, majd hideg, sós vízbe tesszük, és megfőzzük. Ha kész, jól lecsepegtetjük.
  2. A brokkolit és a karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben szintén megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főjenek szét! Én külön fazékban főzöm őket, mert nem biztos, hogy egyszerre puhulnak meg megfelelő állagúra. Ha kész, lecsepegtetjük.
  3. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, és beleterítjük a rizst, amihez előzőleg hozzákevertük az aprított petrezselyemzöldet.
  4. A füstölt sajtot vékony szeletekre vágjuk, és beterítjük vele a rizst.
  5. Erre kerül a brokkoli és a karfiol váltakozva, hogy szép színes legyen.
  6. A tojásokat felverjük, elkeverjük a tejföllel, kevés sóval, a köménnyel meg a zúzott fokhagymával és a reszelt sajt felével. Ezt öntjük a zöldségek tetejére.
  7. Előmelegített tepsiben pirulásig sütjük.
  8. Amint a sütőből kivesszük, megszórjuk a reszelt sajt másik felével, ami azonnal ráolvad. Ha nem így történik, tegyük vissza a sütőbe még 1 percre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 448
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 17107
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy tipikus "gombhoz a kabátot" sztori. Úgy kezdődött, hogy megmaradt 3 gerezd zúzott fokhagymám (kinevetni tilos!), amit még az előző esti lángos mellé törtem össze. Fokhagymát kidobni szerintem szörnyű vétek, így kezdődött az agyalás, mit készítsek, amibe belepasszol. Egy kisebb karfiolom is volt itthon, és én elképzeltem, milyen szép lehet egy kis brokkolival összevariálva. Ízben is passzolnak egymáshoz, és ami a lényeg, a fokhagymához is. Az első boltban sikerült brokkolit szereznem. Aztán jöhetett az alkotás. Aztán a sütőből a finom illatok. Aztán a lakmározás. Mert igazán fincsi lett. Szeretettel ajánlom Piroskának, és mindenkinek, aki szereti a zöldséges ételeket!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek