r
Nosalty Logó

Sajtlepények

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Sajtlepények
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 1157 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 3470 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 427 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    106.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2350.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    743 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 1157 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103 g

Zsír

  • Összesen
    319.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7050.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    2228 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1499 mg
  • Nátrium
    3043 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    572 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    106 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 3470 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    868.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 427 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtokat lereszeljük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  2. Az egész tojást egy nagyobb tálban felverjük, hozzákeverjük a zsemlemorzsát, a sót és borsot.
  3. Óvatosan, több részletben a zsemlemorzsás tojáshoz keverjük felváltva a kemény habot és a sajtot.
  4. Serpenyőben olajat hevítünk (ujjnyi magasan legyen az olaj benne) és evőkanállal kis kupacokat pottyantunk bele, kissé szétlapítjuk őket és pár perc alatt mindkét oldalukat aranszínűre sütjük. (Figyeljünk oda, mert hamar elkészül.)
  5. Konyhai papírtörlőre szedve felitatjuk a felesleges olajat és azon melegében kínáljuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 319
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 39839
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 20.

Ajánló

Gusztus kérdése, hogy ki, mivel fogyasztja. Én salátát ettem hozzá és tejfölbe mártogattam a lepényeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Folytatódik a hűtőben halmozodó tojásfehérjék elkoptatása. Itt már sikerült négyet eltüntetnem.   Nemisbékánál pedig ezekre a sajtlepényekre bukkantam, rögtön megtetszettek: 6 (!) tojásfehérjét nyeltek el:-). Ráadásul nagyon finom is volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek