r
Nosalty Logó

Sajtkrémes gyors tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
jkerekes8
Sajtkrémes gyors tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 574 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1726 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1159.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    646 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    775 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 574 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3479.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    1938 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    761 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    686 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2325 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2551 micro
Összesen 1726 kcal
  • 9% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    347 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 256 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát az előírás szerint sós vízben kifőzzük. (pár ek olajjal)
  2. Közben a sajtkrémes öntetet elkészítjük egy serpenyőben: olívaolajon megpirítjuk a felaprított hagymát, majd hozzátesszük a szardellapasztát (vagy filéket), kavargatjuk, amíg szét nem olvad.
  3. Hozzátesszük a fokhagymát, a borsot, a kapribogyót, majd röviddel ezután a bort, kissé forraljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt.
  4. Pár percig együtt forraljuk, kavargatva, közben belekavargatjuk a- sajtkrémet is, amíg az szépen el nem olvad.
  5. Végül belekavargatjuk a petrezselyem zöldjét, a hőforrást elzárjuk.
  6. Közben a kifőtt tésztát leszűrjük, majd az öntetbe beleforgatjuk.
  7. Reszelt sajttal tálaljuk, a tetejére pirított szezámmagot is szórhatunk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18014
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.

Ajánló

Száraz vagy félszáraz fehér- vagy rosé borral kísérjük. Sót szándékosan nem írtam, mert a szardella és kapribogyó elég sóssá teszi. Ha nincs szardellánk és kapribogyónk, nem gond, ezeket kihagyva is finom, akkor sózzuk ízlés szerint. Ha a bort kihagyjuk, a tészta főzővizéből is tehetünk az öntethez pár evőkanállal. A kapri levéből is tehetünk hozzá 1-2 evőkanállal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtkrémes gyors tészta
jkerekes8 12 recept

Ha gyors ebédet vagy vacsorát szeretnénk, ez hamar kész, és nagyon finom. A hozzávalók listája hosszúnak tűnik, mégis, roppant egyszerű összedobni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek