r
Nosalty Logó

Sajtkrémes epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtkrémes epertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 389 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 3096 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskóta

Krém

Dekoráció

Összesen 212 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    535.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 389 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.2 g

Zsír

  • Összesen
    144.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4286.2 g
  • Cink
    266 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    891 mg
  • Vas
    208 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1670 mg
  • Nátrium
    979 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.7 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    651.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1030 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    122 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1589 micro
Összesen 3096 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 212 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Tortaformát zsírozzuk, lisztezzük.
  2. A tojássárgákat kikeverjük a citromhéjjal és a porcukor egy részével.
  3. A tojásfehérjékbe rakunk egy kiskanál citromlevet, és elkezdjük kemény habbá verni. Fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék cukrot, akkor jó, ha a tálat megbillentve a tojás már nem folyik, vagy a habverőről nem csöpög.
  4. A kemény habbá keverjük a cukros tojássárgákat, ügyelve, nehogy összetörjük a habot.
  5. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, összeforgatjuk.
  6. Tortaformába öntjük, és forró sütőben megsütjük 20 perc alatt. Lehetőleg ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeeshet a piskótánk. 20 perc után tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tortánk megsült-e. Hagyjuk kihűlni.
  7. Amikor a torta kihűlt, kiborítjuk a formából, kettévágjuk, és megkenjük az epres túrókrémmel. Ráhelyezzük a tortánk másik felét, majd a megmaradt krémmel megkenjük a tetejét, valamint az oldalát.
  8. A habtejszínt kevés cukorral kemény habbá verjük, habzsákba tesszük, és kidíszítjük vele a tortánkat, és bogyós gyümölccsel körberakjuk.
  9. Az epret megtisztítjuk, és a sajttal, túróval, cukorral, vaníliás cukorral és tejszínnel összeturmixoljuk. Először csak kevés eperrel csináljuk, nehogy túl híg legyen. Hűtőbe tesszük pihenni, amíg elkészítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1230
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 01.

Receptkategóriák

Volt a hűtőben egy doboz eper és krémsajt. Mivel az eper kezdett tönkremenni, úgy döntöttem, hogy csinálok valami süteményt. 

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Dekoráció

Címlapról ajánljuk

További cikkek