r
Nosalty Logó

Saját levében párolt hal kínai stílusban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Saját levében párolt hal kínai stílusban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 388 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2736.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    2338 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    440 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 194 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5472.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    4675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    279 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1672 micro
Összesen 388 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    812 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat tisztítsuk meg folyó víz alatt kívül-belül, ha szükséges egy éles késsel távolítsuk el a zsigereket, a kopoltyút, és finom mozdulatokkal a pikkelyeket is. Ezután újból öblítsük le alaposan, és töröljük szárazra papírkendővel.
  2. A hal húsát nagyjából 3-5 centinként mélyen gerincig irdaljuk be, majd dörzsöljük be kevés sóval és főzőborral -rizsborral jobb, de száraz fehérbort is használhatunk- mindkét oldalon. Szeljünk néhány vékony szeletet a friss gyömbérből, és fedjük le a húst vele, vagy tűzdeljük a vágásokba, ezután 10 percig hagyjuk pácolódni.
  3. Vegyünk egy megfelelő méretű, hőálló tányért, kenjük be vékonyan étolajjal (hogy ne tapadjon rá párolás közben a hal). A halat helyezzük rá, majd a gyömbérszeleteket, és hasonló nagyságú és mennyiségű póréhagymaszeleteket -sima zöldhagymát is használhatsz- tömjünk a hal hasába.
  4. Ha van bármilyen nagy méretű párolóedényed, abban készítsd el a halat : a tányérral együtt behelyezve, lefedve párold nagy lángon kb. 7-8 percig (nagyobb halnál +100 grammonként további 1,5-2 perc rászámolva).
  5. Ha nincs párolód, a következő módszert alkalmazd: egy wok serpenyőbe állítsunk egy szájával lefelé fordított rizses csészét, öntsünk bele egy nagy pohár vizet, majd lefedve, nagy lángon forraljuk fel.Ha a víz már forr, a halat tányérral együtt helyezzük a rizses csésze felfelé álló talpára, és lefedve pároljuk nagy lángon, a fentivel azonos ideig.
  6. Ezalatt a megmaradt póréhagyma és gyömbérdarabot vágjuk fel minél vékonyabb csíkokra, az olajat pedig hevítsük egy külön edényben füstölésig. A világos szójaszószt, az ecetet és a cukrot keverjük össze, de csupán szójaszószt is használhatunk.
  7. Ha a hal elkészült, vegyük ki a párolóból, rendezzük el rajta a felcsíkozott zöldséget, öntsük le a szójaszószos öntettel, majd a forró olajból is kanalazzunk rá, és már tálalhatjuk is! Közösen megosztva, pálcikával csipegetve fogyasszuk egy többfogásos étkezés részeként.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3248
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 20.

Ajánló

Főtt rizst, wok ételeket, könnyű, rövid leveseket és pirított vagy párolt levélzöldséget is adhattok hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A "tying dzseng jü" (清蒸鱼) egy kínai házias, párolt halétel. A kínaiak ünnepek alkalmával gyakran esznek egészben elkészített halat, mivel a hal a jószerencse és a bőség szimbóluma Kelet-Ázsiában. Ez egy nagyon finom, egyszerű és egészséges halétel, a hal húsa porhanyós, pálcikával is egyszerűen fogyasztható állagú lesz, ízesítése könnyed, és házias. Más hallal is elkészíthető: különösen jó hozzá a tengeri sügér, de bármilyen szálkában szegény folyami vagy tengeri hal felhasználható hozzá. A blogunkon olvashatsz róla bővebben, egyéb hagyományos ázsiai étellel együtt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek