r
Nosalty Logó

Saját készítésű túróból rudi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Saját készítésű túróból rudi
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Túró készítése

Rudi készítése

Összesen 511 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Túró készítése

Rudi készítése

Összesen 2555 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Túró készítése

Rudi készítése

Összesen 105 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    927.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 511 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    119.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4636.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    2431 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    1451 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.2 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 2555 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Túró készítése

Rudi készítése

Elkészítés

Túró készítése

  1. Két liter tejet tegyünk fel melegedni (fontos, hogy ne tartósított tej legyen és a zsírosabb fajta). Ne várjuk meg, amíg felforr, amikor elkezd buborékozni, habosodni, akkor vegyük le a tűzről, és öntsük bele a két citromból kifacsart levet és az egy evőkanál almaecetet.Keverjük meg, és pár másodperc alatt kiválik a túró.
  2. Egy sima szűrőbe öntsük bele, csöpögtessük le, és ami fent marad a szűrön, azt tegyük félre kihűlni. Általában kb. 300 gramm körüli mennyiség lesz belőle, abból mérjünk ki 250 grammot.

Rudi készítése

  1. Tegyük a tálba a túrót, adjuk hozzá a porcukrot, akár vaníliás cukrot is, a reszelt citromhéjat, vaníliát, egy csipetke sót. Keverjük össze alaposan.
  2. Az étkezési zselatint (por) tegyük egy kicsi mikrózható tálkába, öntsük fel a langyos vízzel (egy rész zselatin, öt rész langyos víz). Keverjük össze, és hagyjuk állni pár percet. Pár perc múlva tegyük be a mikróba, 5 mp-enként állítsuk le, és keverjük meg. Elég csak jól felmelegíteni, vigyázzunk, hogy véletlenül se forrjon fel. Ezt kb. négyszer ismételjük meg. Természetesen lehet tűzön is csinálni. A lényeg, hogy ne forrjon fel.
  3. A zselatint tegyük a túrós masszába, kézi habverővel dolgozzuk össze az egészet, majd tegyük be a hűtőbe minimum egy órára.
  4. Kb. 10 db rudi lesz ebből a mennyiségből. Vegyünk a vizes kezünkbe egy kis masszát, csináljuk hengereket. Sokkal egyszerűbb, ha használunk hozzá folpakkot (abba csavarjuk bele, majd ki). Sorakoztassuk tálcára a kis hengereket, majd tegyük be a mélyhűtőbe egy picit. Amíg hűlnek, addig csináljuk meg a csokimázat.
  5. Az étcsokit tegyük egy lábosba, tegyünk bele egy kis tejet és a vajat. Kezdjük el melegíteni, semmiképp se forraljuk fel, mert akkor csomós lesz. Addig melegítsük, amíg folyós állaga nem lesz. Amint kész, akkor a fagyos rudikra öntjük. Nekem soha nem lesz szép, de igyekszem:-), nem is érdekel, mert nagyon finom lesz. A kész rudikat tároljuk hűtőben.
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11283
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem akartam megosztani, mert csúnya lett.... de olyan, de olyan finom!!

Hozzávalók

Túró készítése

Rudi készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek