r
Nosalty Logó

Sáfrányos rizottó raguval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
8zsuzsa8
Sáfrányos rizottó raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 542 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2165 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    879.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2301 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 542 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    337 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3518 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1246 mg
  • Nátrium
    1821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9204 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 2165 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    634 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az egyik hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
  2. Aszalonnát apróra vágjuk, megpirítjuka kétféle hagymával.
  3. Hozzáadjuk a húst, a zsályát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Saját levében puhára pároljuk.
  4. Hozzákeverjük a paradicsompürét, összeforrlajuk.
  5. A másik hagymát is apróra vágjuk, az olajon megfuttatjuk. Rádobjuk a riszt, 1 percig pirítjuk
  6. Felöntjük a borral, megszórjuk a sáfránnyal/sáfrányos szeklicével.
  7. Kanalanként hozzáadjuk a húsleves, mindig csak annyit, amennyit a rizs felvesz. Folyamatosan kevergetjük, mert könnyen odakap. Lefedve, 10 percig pihentetjük tálalás előtt.
  8. Tálalásnál a rizottót tányérra halmozzuk, a közepére teszünk a raguból.
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3738
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sáfrányos rizottó raguval
8zsuzsa8 210 recept

Olasz étel, több mint 20 éve tanultam egy barátnőmtől. Akkoriban meg kellett alkudni: nem volt rizottónak való rizst, de sáfrányt sem lehetett beszerezni. Téli sízéseknél Tarvisioban sikerült jó alapanyagokat beszerezni, és bizony finomabb velük. Most már nálunk sem gond a kerekszemű, rizottónak való rizs, sáfrány is kapható. Ahogy az olaszok mondják, a rizs vízben születik, és borban hal meg. A borral való felöntés elengedhetetlen. Mivel az alkohol elpárolog főzés közben, gyerekeknek is készíthetjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek