r
Nosalty Logó

Sacher-torta Medeától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sacher-torta Medeától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék és bevonat

Összesen 353 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék és bevonat

Összesen 2833 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tészta

Töltelék és bevonat

Összesen 310 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 353 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    735 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3556.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    723 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1482 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    480.3 g
  • Cukor
    339 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1042 micro
Összesen 2833 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    390.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 310 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék és bevonat

Elkészítés

Tészta

  1. A cukrot, a megolvasztott csokival és a tojások sárgájával habosra keverjük.
  2. A fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, ezután hozzáforgatjuk a tojássárgás keverékhez. A következő lépés a száraz hozzávalók hozzáadása, azaz a sütőporos lisztet rászitáljuk a keverékre és óvatos, forgató mozdulatokkal, sima tésztamasszát készítünk.
  3. Kivajazott tortaformába öntjük a masszát, és előmelegített 175 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha kihűlt a tésztánk, kettévágjuk, és baracklekvárral megtöltjük.
  5. A tejszínt egy külön lábasban majdnem forrásig melegítjük. Ezután lehúzzuk a tűzről és a csokoládét beletördeljük, addig keverjük amíg lágy csokoládé masszát nem kapunk. Végül ezzel vonjuk be a kakaós piskótát.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 121
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 24435
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 28.

Ajánló

Tetszőleges módon díszítsük, én ehhez ét és fehér csokoládé cseppeket használtam. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Sacher- torta örök klasszikus. Ennek a tortának az elkészítését, a Váncza féle "Mi süteményes könyvünk" segítette...nagyon bevált. :)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék és bevonat

Címlapról ajánljuk

További cikkek