r
Nosalty Logó

Sacher torta-marcipános

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hamcsa
Sacher torta-marcipános
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 577 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6921 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 381 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 577 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    340.5 g
  • Telített zsírsav
    158 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1481 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4265.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    643 mg
  • Foszfor
    1829 mg
  • Nátrium
    858 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    878 g
  • Cukor
    641 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1668 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    969 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1639 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1563 micro
Összesen 6921 kcal
  • 5% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat összemelegítjük a csokival, simára keverjük (én mikróban szoktam).
  2. A tojásfehérjéket habbá verjük egy csipet sóval.
  3. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos-lisztes keveréket, a vaníliát és az olvadt vajas csokoládét. Kézi habverővel óvatosan belevegyítjük a tojáshabot is.
  4. Sütőpapírozott tortaformába töltjük.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 perc alatt megsütjük. A kikapcsolt sütőben hagyjuk még 15 percig (ajtónyitás nélkül), majd kivesszük, és rácson kihűtjük.
  6. A lekvárt - ha nem homogén- botmixerrel pürésítjük, és belekeverjük a rumot.
  7. A tortalapot 3 felé vágjuk. A lekvárral mindkét lapot megkenjük, kicsit hagyunk a tetejére és az oldalára is. A marcipánt kinyújtva az egyik lekvárréteg közé tesszük.
  8. A csokoládémázhoz a vajat kis lábosban felmelegítjük, levesszük, és beledobjuk a felaprított csokoládét, az olajat, kézi habverővel keverve felolvasztjuk benne.
  9. A rácsra állított torta tetejére öntjük, elsimítjuk egy kenőkéssel úgy, hogy az oldalán is lecsurogjon, és bevonja azt.
  10. Hűvös helyen hagyjuk megszilárdulni, tetszés szerint díszítjük (én csokiforgáccsal szoktam).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8071
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 21.

Ajánló

Bármilyen ünnepen megállja a helyét.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Hamcsa 5 recept

Klasszikus Sacher-torta marcipánnal megbolondítva.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek