Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sacher torta - ahogy Gaston Wayne készíti recept

hozzászólások (10)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

összesen: 506 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 12 adag *

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

összesen: 6053 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A töltelékhez

A bevonáshoz

összesen: 361 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma
hasonló kalóriatartalmú receptek

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aantee
aantee / aantee Tue, 2013-12-10 09:32

Az az igazság, h az eredeti Sacher-tortán is kifejezetten vastag csokimáz van és nem is igazán étcsokiból, inkább félédesnek mondanám.

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Sun, 2013-06-09 15:06

Szia!
Anyukám szülinapjára elkészítettem ezt a tortát, mert már régóta ki akarta próbálni a Sacher tortát.
Sütéskor a közepe kicsit megemelkedett, de nem lett olyan magas, hogy levágjam a púpját, szóval csak megfordítottam.
Anyukám nagyon örült neki, és alapvetően sikert aratott, de abban mindenki egyetértett, hogy a megadott csokimennyiség (amit én becsületesen rá is tettem), borzasztó sok a tetejére, nagyon töménnyé teszi.
Így utólag megfigyelve látom hogy a képeden neked is jó vastag csoki van, szerintem a fele mennyiség bőven elég, bár ízlések és pofonok.
Amúgy én nem Tibi, hanem Szerencsi étcsokival csináltam.

fagigi
fagigi Wed, 2012-04-04 15:01

Kedves Gaston!

Ezután próbálom majd megsütni első Sacher tortámat, recepted szerint. Lehet, a recept nem írja,
(ez lenne a Titok?), de én mindenképpen teszek bele egy csipet sót. Minden süteménybe, minden édes ételbe, bármit is írnak a receptbe. Sós ételekből sem hiányozhat 1 csipet cukor, vagy édesítő!
Szakácsoktól hallottam, édesanyám is így csinálta, tőle hallottam először. Érdemes kipróbálni, terjeszteni, a végeredmény magáért beszél!
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok! üdvözlettel: F.Ágnes.

Gaston
Gaston Wayne / Gaston Thu, 2012-06-14 13:45

Kedves fagigi!
Kívánom neked hogy jól sikerüljön a torta, és megköszönném hogyha leírnád az eredményét, észrevételedet!
A sóról pedig valószínű igazad lehet, én is szoktam szinte mindenbe rakni, hogy ebbe pont miért nem raktam, nem tudom!

Gaston
Gaston Wayne / Gaston Sat, 2011-10-15 18:40

hát igen nem ez valahogy kimaradt, a tésztához 12dkg étcsoki kell
Gyara78: megerősítelek nem tévedsz nem egy nehéz torta,bár egy picit macerás ,csak annyi hogy nézegettem a többi sacher receptet itt is meg más oldalakon és a legtöbb recept a "nehéz"szintre volt besorolva ezért soroltam én is ebbe a kategóriába!
szeri: valószínű igazad lehet,de azért nem dőlt össze a világ ezzel a kis félrelépéssel(nem a tökéletes német nyelvtudásomról vagyok híres,de azért dolgozunk rajta). A kritikát pedig mint a legtöbbet építőnek veszem,legalább már ezt is tudom!!!

lorka
Lorka / lorka Sat, 2011-10-15 16:50

A tésztába mennyi csokoládé szükséges? Lemaradt a mennyiség.

Gyara78
Gyara78 Sat, 2011-10-15 13:06

Ez a torta miért kapta "nehéz" kategóriát?Szerintem nem egy bonyolult torta.A többi krémes-bevont tortát is így kell elkészíteni.De ha tévedek,nyugodtan javítsatok ki!

szteri
szteri / szteri Fri, 2011-10-14 22:55

Szia Gaston!
A Sacher tortat itt Ausztriaban is "Sacher Torte"-nek hivjak. A Schlagobers az pedig magyarul tejszinhabot jelent, es a Sacher tortahoz szoktak kinalni.
Szep hetveget Neked! Eszter

506
étcsokoládé 12 dkg
vaj 12 dkg
porcukor 4 dkg
cukor 4 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 6 db
finomliszt 12 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
sárgabaracklekvár 30 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
sütő rum 0.5 dl
fahéj 1 csipet
víz 1 dl
porcukor 5 dkg
vaj 5 dkg
ecet 1 kk
étcsokoládé 30 dkg