r
Nosalty Logó

Rusztikus vadas ragu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rusztikus vadas ragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 491 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1965 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    386.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    676 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6146 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    604 micro
Összesen 491 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    186.5 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4085.7 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2127 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1546.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2704 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    295 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    24584 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    2416 micro
Összesen 1965 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    467 micro
  • β-karotin
    1159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 94 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zöldségeket szintén tisztítjuk, majd azt is felaprítjuk, nem túl apróra. A serpenyőben kevés olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát és a zöldségeket. Amíg pirulnak, addig a húst felkockázzuk. Ez is mehet a serpenyőbe.
  2. A húst és a zöldségeket együtt pároljuk, míg a hús elveszíti a nyers színét. Dobunk hozzá babérlevelet és borókabogyót, illetve egy kevés kakukkfüvet is. Felöntjük kb. 3 dl vízzel, és közepes lángon főzzük. Az ételízesítőt és a sót is most tesszük bele. Gyakran kevergetjük, ha elfő a lé róla, akkor pótoljuk.
  3. Mikor a hús már puha (nekem általában minimum 2 óra alatt kezd puha lenni), akkor elkészítjük a habarást. A tejfölbe teszünk 2 tk. mustárt, egy kevés citromlevet, cukrot, összekeverjük, és beletesszük a lisztet. Vízzel hígítjuk, és csomómentesre keverjük. Ezt ráöntjük a ragura, és folyamatosan kevergetve besűrítjük vele.
  4. Egy-két percig még rotyogtatjuk, és már kész is van. Köretnek tészta, nokedli vagy zsemlegombóc illik hozzá.
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 12510
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami tartalmas egytálételt szerettem volna készíteni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek