r
Nosalty Logó

Rumpsteak 8

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
A'la Atya
Rumpsteak 8
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
grill
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 713 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4280 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1724.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    603 mg
  • Nátrium
    881 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 713 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    398.4 g

Zsír

  • Összesen
    285.6 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10344.4 g
  • Cink
    71 mg
  • Szelén
    436 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    3620 mg
  • Nátrium
    5283 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1297.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    129 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    1664 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 4280 kcal
  • 20% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fedeles, faszenes grillt (Weber gömbgrill) előkészítjük indirekt grillezésre (a parazsat a gömbgrill egyik felébe húzzuk). Fontos, hogy a lehető legnagyobb (250-300 fok) hőmérsékletet érjük el a grillben.
  2. A húst a hűtőből sütés előtt legalább 30 perccel vegyük ki, hogy szobahőmérsékletű legyen a sütés kezdetekor.
  3. A húst egészben a parázs fölé, a grillrácsra tesszük, a grillt lefedjük. 8 perc elteltével a húst megfordítjuk, majd a felső, sült felét sózzuk, borsozzuk a fűszerek felével. Ismét 8 percig sütjük lefedett grillen. Megint megfordítjuk, sózzuk, borsozzuk a maradék fűszerekkel.
  4. A húst 8 percre a grillrács másik felére tesszük, ahol nincs alatta parázs. Lefedjük a grillt.
  5. Az idő elteltével a húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és 10-12 percet pihentetjük. Ezt követően vékonyan felszeleteljük, majd tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 24 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5193
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 15.

Ajánló

Az elkészült ételt fogyasszuk különféle mártásokkal. A legjobban a tormamártás és a barbecue mártás illik hozzá, jó hideg minőségi sör, vagy testes, tanninos nehéz vörösbor társaságában.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
A'la Atya 38 recept

Hogyan dobjuk fel a nyári grillezések nemes pillanatait? Egy jó steakkel! Én és a baráti társaságom nem igazán kedveljük a nyugati "rózsaszín" hússzeleteket, a fogaink alatt harsogó, szinte nyers ételeket. Állítólag a jó steak épp ilyen, angolos. Az enyém bizony nem volt angolos, de úgy olvadt el a szánkban, mint valamiféle krém... Steaknél a legfontosabb a jó nagy hőfok, melyet legegyszerűbb grill-brikettel, vagy faszénnel elérni. Egy jó steaket nehéz serpenyőben-sütőben elkészíteni! Íme a biztos és izgalmas nyári sütögetést feldobó recept: 2kg hátszín, 8+8+8 perc alatt! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek