r
Nosalty Logó

Rumos szilvás semifreddo

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Rumos szilvás semifreddo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A rumos szilvához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 496 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A rumos szilvához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 2973 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A rumos szilvához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 243 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    110 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 496 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    181 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1672 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2211.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    195 mg
  • Foszfor
    1028 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.5 g
  • Cukor
    268 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    660.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1616 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    346 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    1038 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1548 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    759 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1534 micro
Összesen 2973 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

A rumos szilvához

A krémhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A rumos szilvához

  1. A fél deci vízből és 100 g cukorból készített szirupba tesszük a megmosott, kimagozott, negyedekre vágott szilvákat. 15 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, hozzálöttyintjük a rumot (az eredeti recept ebből dupla mennyiséget ír), és hűlni hagyjuk.
  2. Egy habüstben kikeverjük a tojásokat a cukorral, és vaníliarudat is beletéve, vízgőz felett krémmé főzzük (vigyázzunk, hogy a tál alja ne érjen bele a forró vízbe!). Amikor már kellőképpen sűrű, a tálat hideg vízbe állítjuk, ott kevergetjük tovább, amíg ki nem hűl teljesen.
  3. A tejszínből kemény habot verünk és hozzáadjuk a kihűlt tojásos krémhez.
  4. A krém felét egy nagyobb, vagy több kisebb formába simítjuk. Lefóliázva mélyhűtőbe tesszük, majd amikor teljesen megdermedt, rákanalazzuk a lecsöpögtetett szilvát, erre jön a maradék krém és visszatesszük a fagyasztóba teljes szilárdulásig. (Én biztos, ami biztos alapon egy teljes éjszakát vártam vele.)
  5. Szárazon felhevített serpenyőben megpörkölt, durvára vágott mandulával megszórva, és a rumos sziruppal meglocsolva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 241
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 24645
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Váncsa István szakácskönyvében leltem erre a fantasztikus receptre. Amikor már nem lesz friss szilva, kísérletezgetni fogok más gyümölcsökkel, töltelékkel is. Csodálatosan finom, a kalóriákról pedig feledkezzünk meg arra a pár pillanatra, amíg a parfét megesszük...

Hozzávalók

A rumos szilvához

A krémhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek