Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos szalagos fánk recept

hozzászólások (17)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

Sütőzsiradék
A bő zsírban sütéshez felhasznált zsiradék energia- és tápanyagtartalma részlegesen kerül beszámításra a kész étel vonatkozó értékeibe.

összesen: 1090 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

összesen: 4357 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 319 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

renata_hu
renata_hu Mon, 2016-05-30 08:10

Kedves Anita!
Tegnap elkészítettem a fánkot, és valami isteni finom lett!
Köszönöm a receptet! :)

Beus83
Beus83 Tue, 2014-01-28 23:03

Kedves Anita!
Elkeszitettem a fankot a recepted alapjan es mennyei lett :)
Eletem elso fankja, amit Neked koszonhetek! :)
Nagyon boldog vagyok! :) Szuper recept!

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2014-02-02 21:02

Jaj, nagyon örülök, hogy ilyen sikerélményed volt! Emlékszem, a szalagos fánk volt, amitől nagyon tartottam, mikor még kezdő voltam. Sokan félünk tőle, de ha betartunk egy-két szabályt, akkor menni fog (előbb-utóbb) :).
Szép hetet kívánok!
Anita

vadcic
vadcic Sat, 2012-01-21 10:22

Nem akarok védeni senkit,de ennyi "saját" recept egyébként sincs mint a Nosaltyn,vagy bármely más oldalon van.
Ha ennyi kitűnő szakács lenne kis hazánkban,aki saját kútfőből ilyen szuper recepteket írna,konyhakirályok lennénk a világon!:O)
Nem mindig van meg az eredeti szerző és ez nem is doktori disszertáció szerintem. ;)

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sat, 2012-01-21 11:55

Kedves Vadcic!
Az a legérdekesebb az egészben, hogy amit Mariann írt a hozzászólásásában, nem egészen így van, mert a story részben nem is állítottam ilyet, hogy ez a család ősi receptje lenne, valami félreértés történt. Csupán az van ott, hogy a nagyim sokat sütött pampuckát, és az én változatomat tettem most közzé. Amúgy itt valóban lemaradt valami oknál fogva a forrás, amit viszont én általában feltüntetek (több helyen is vannak fent receptjeim), és törekedem is erre, ha nem a saját találmányom. Van ilyen is persze, és van családi receptünk is, amit már feltettem a Nosalty-ra, akkor azt jelzem is. Sok receptet kipróbálok különböző gasztromagazinokból, és persze más is. Szoktam rá utalni, ha ilyenről van szó, de a szerkesztők nem mindig olyan módon hagyják benne, ilyen is volt már. Sőt, a blog hivatkozásom is van, hogy eltűnik, ha beillesztem segítségképpen,. Ott fázis fotókkal látható az adott étel, sütemény elkészítése. Pedig az a saját blogom:-))).
Köszönöm szépen a hozzászólásodat, és a "védőbeszédedet"!
További szép hétvégét kívánok!
Anita

bebiszamuraj
bebiszamuraj Sat, 2012-01-14 16:21

Kedves Anita !
Nagyon jó ez recept, magam is hasonlóan készítem a fánkot. Most épp kezemben tartom Horváth Ilona 1986-os kiadású könyvét, és azzal szembesültem , hogy a recepted leírása szinte szóról szóra megegyezik a Horváth Ilona szakácskönyvben található fánk leírásával. Nem kétlem, hogy ez a Ti ősi családi receptjeitek közül való, de kérlek, említsd meg, hogy Horváth Ilona alapreceptet használtál, mert ennyit az eredeti szerző megérdemel. Kérésedre szívesen elküldöm a másolatát a receptnek, hogy lásd, ez valóban így van, ahogy írom. Üdvözöllek és további sikereket kívánok
Mariann

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sat, 2012-01-14 17:35

Köszönöm szépen a hozzászólásodat a receptemhez! A recept hozzávalói nem Horváth Ilonától van, a sütési tudnivalók igen. Egy másik receptes oldalon és a blogomban (http://izemlekek.blogspot.com/2012/01/pampucka-alias-szalagos-farsangi-f...) ez szerepel is. Itt lemaradt, de pótlom. Ez a szakácskönyv volt meg nagyimnak is, azóta már egy újabb példányt is beszereztem, mert sajnos a sok használattól szétesett.
További szép hétvégét kívánok!
Anita

1090
tej 4 dl
1 kávéskanál
cukor 3 ek
napraforgó olaj 3 ek
finomliszt 70 dkg
tojássárgája 4 db
élesztő 4 dkg
rum 1 ek