r
Nosalty Logó

Rumos fánk Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Rumos fánk Iluskától
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 1221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 4878 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
Összesen 383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    79 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 1221 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.4 g

Zsír

  • Összesen
    316.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2006.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    829 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    418.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    354 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 4878 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet beleszitáljuk egy tálba. A 3 dl langyos tejben feloldjuk a porcukrot, keveset elveszünk belőle az élesztő felfuttatáshoz.
  2. Hozzáütjük a 2 tojássárgáját, a rumot, sót. Habbá verjük a tojásfehérjét, amit lágyan belekeverünk, továbbá az 5 dkg olvasztott vajat is. Sima tésztát dagasztunk. Letakarjuk, és langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és nagyobb szaggatóval kiszaggatjuk.
  4. Meleg olajban úgy kezdjük a sütést, hogy ami felül volt, az kerüljön alulra. Szépen, egyenletesen mindkét oldalát kisütjük, majd papírtörlőre szedjük.
  5. Lekvárral tálaljuk. Jó étvágyat!!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5298
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 22.

Ajánló

Mindent hamarabb vegyünk ki a hűtőből. Langyos helyen készítsük a fánkot, langyos liszttel, tojással, tejjel. Friss élesztőből, mert így lehet jó fánkot készíteni! Ebből a mennyiségből 14-15 db lesz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek mindenfajta receptet kipróbálni. Ezzel is így cselekedtem, miután kedves ismerősömtől megszereztem. Könnyű, laza tésztáját főként a habbá vert tojásfehérjétől kapja... ezt a receptet feltétlenül próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!! :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek