r
Nosalty Logó

Rumos-diós kocka Katica konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Rumos-diós kocka Katica konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 376 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 4525 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 360 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 376 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83 g

Zsír

  • Összesen
    237.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    964 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2584.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1164 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    523.4 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1213 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    624 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1186 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 4525 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 360 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, és a hűtőbe tesszük pihenni, amíg összeállítjuk a tölteléket.
  2. Kivéve a hűtőből a tésztát kétfelé osztjuk, mindkettőt kinyújtjuk kb. 30×20 cm téglalappá.
  3. Az egyiket a sütőpapírral ellátott tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral. Ráöntjük a tölteléket, egyenletesen eldolgozzuk, majd a tetejére borítjuk a másik kinyújtott lapot.
  4. Tetejét villával kissé megszurkáljuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
  5. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerinti kockákra vágva, porcukorral hintve szervírozzuk.

Töltelék

  1. A töltelékhez a vajat felolvasztjuk. A diót, lisztet, cukrokat, szódabikarbónát összekeverjük.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A száraz hozzávalókhoz öntjük a kissé lehűlt vajat, a rumot, és annyi tejjel összekeverjük, hogy a töltelék piskóta sűrűségű legyen, majd óvatosan beledolgozzuk a habot is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4889
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét egy diós finomság!!!... habkönnyű tészta. Gyerekek is fogyaszthatják, mert sütés közben az alkohol eltávozik. Jobban szeretem alkalmazni a rumot, mint az aromát.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek