r
Nosalty Logó

Rumos-aszalt szilvás gesztenyés és mákos bejgli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Rumos-aszalt szilvás gesztenyés és mákos bejgli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Gesztenyés töltelék

Mákos töltelék

Lekenéshez

Összesen 1418 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Gesztenyés töltelék

Mákos töltelék

Lekenéshez

Összesen 14176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Gesztenyés töltelék

Mákos töltelék

Lekenéshez

Összesen 356 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1997.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.1 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    362 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 1418 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    266.3 g

Zsír

  • Összesen
    637.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    275 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19973.8 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    456 mg
  • Kálcium
    9470 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    2462 mg
  • Foszfor
    6823 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    48 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1850.6 g
  • Cukor
    661 mg
  • Élelmi rost
    173 mg

VÍZ

  • Összesen
    453.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3548 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    554 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1050 micro
  • Kolin:
    531 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3227 micro
  • α-karotin
    171 micro
  • β-karotin
    3622 micro
  • β-crypt
    290 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1112 micro
Összesen 14176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 356 kcal

Hozzávalók

Tészta

Gesztenyés töltelék

Mákos töltelék

Lekenéshez

Elkészítés

Tészta

  1. 3 dkg porcukorral a tejet meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Közben a rámát 90 dkg liszttel, csipet sóval és a 8 dkg porcukorral összemorzsoljuk. Hozzáütjük a tojást, és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk tésztává.
  3. Hűtőbe tesszük legalább 1 órára, és közben elkészítjük a töltelékeket.

Gesztenyés töltelék

  1. Az aszalt szilvát (a mákos töltelékeshez valót is, tehát 30 dkg aszalt szilvát, 60 ml rumot) a rumba beáztatjuk legalább pár órára (én előző este áztattam be). A marcipánmasszát hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A puha gesztenyét villával összetörjük.
  3. Az aszalt szilváról leszűrjük a rumot, és a leszűrt rumot a gesztenyéhez adjuk, és a 2 vaníliás cukrot is beleszórjuk. Alaposan összekeverjük a gesztenyekrémet.
  4. A hideg marcipánt a nagy lyukú reszelőn gyorsan lereszeljük.

Mákos töltelék

  1. A tejet a porcukorral és a lereszelt citromhéjjal kevergetve felforraljuk, hogy a cukor elolvadjon. Ha elolvadt a cukor, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a mákot. Kihűtjük.
  2. A rumos aszalt szilvákat feldaraboljuk kisebb darabokra.
  3. A tésztát a hűtőből kivesszük, és 6 egyenlő részre osztjuk.
  4. Kinyújtjuk az egyik részt a tésztából vékonyra. A máktöltelék harmadát elosztjuk a tésztán. Megszórjuk az összes rumos aszalt szilva hatodával. A két végét kicsit visszahajtjuk a tészta oldalán, és feltekerjük rúddá. Sütőpapíros tepsire fektetjük. A másik két mákos rudat is így készítjük el.
  5. A gesztenyés bejglihez is vékonyra kinyújtunk egy részt a tésztából. Megkenjük a gesztenyekrém harmadával. Megszórjuk az összes aszalt szilva hatodával, és a lereszelt marcipán harmadával. Ezt is rúddá tekerjük, és egy másik sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük. A másik két gesztenyés rudat is így készítjük el.

Lekenéshez

  1. A tojást kettéválasztjuk. A 6 db rudat lekenjük a tojássárgájával, és hideg helyen pihentetjük legalább 6-8 órát.
  2. Utána az enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük a rudakat, alaposan megszurkáljuk a bejgliket (egészen mélyen kell szúrni, hogy a gőz távozhasson). Legalább 0,5 órát langyos helyen kelesztjük még, majd 160 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával takarjuk le.
  3. A megsült bejgliket kivesszük a sütőből, és kihűtjük.
  4. Szeletelve tálaljuk ezeket a finom bejgliket.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x38
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8540
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rumos-aszalt szilvás gesztenyés és mákos bejgli
Gonoszka1 428 recept

Ebben az évben is elkészítettem a magam bejglijét, az Édesanyám mákos és diós bejglije mellé. Ebben az évben az aszalt szilvás bejglikre szavaztam, így ilyeneket készítettem. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámítva, a mákos töltelékes 100 grammja 448 kalóriát tartalmaz, a gesztenyés töltelékes 100 grammja 346 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Tészta

Gesztenyés töltelék

Mákos töltelék

Lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek