r
Nosalty Logó

Rukkolás haltorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Rukkolás haltorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 906 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3621 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    64.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1838.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    567 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    364 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1526 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2900 micro
Összesen 906 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.7 g

Zsír

  • Összesen
    258.4 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7352.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    2011 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2269 mg
  • Nátrium
    2400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1968 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    828 micro
  • K vitamin:
    1203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    789 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6102 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11599 micro
Összesen 3621 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy sütőformát kivajazunk és belefektetjük a levelestésztát úgy, hogy mindenhol felérjen legalább 6-7 centi magasan. Megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
  2. A halat, ha fagyasztott, engedjük ki és papírtörlővel nyomkodjuk ki belőle az összes maradék vizet.
  3. A krémsajtot keverjük simára a tejszínnel, a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük bele a reszelt sajtot, a tárkonyt, az apróra vágott rukolát, petrezselymet, újhagymát, citromhéjat, felaprított gombát.
  4. Keverjük össze és öntsük a tésztára. Fektessük bele a halakat, daraboljunk rá kb. 3 dkg vajat, toljuk a sütőbe és süssük készre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5803
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 23.

Ajánló

Simán zöldségekkel is készíthető vagy tulajdonképpen bármivel. Én legközelebb maradok a gombánál.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már rég megszoktam itt az oldalon, hogy ha egy recept neve nem tartalmazza a "krémes", "habos" vagy "húsos" szavak valamelyikét, akkor annak népszerűsége alulról veri a napi statisztikát, pláne, ha ez társulni mer bármilyen zöldséggel a krumplin és a hagymán kívűl, vagy belekerül valami kevésbé ismert dolog. Továbbra sem vagyok hajlandó megalkudni, lelkesedésem töretlen. Nem kifejezetten motivál a rémes közízlés, mi több, ez ellen küzdök továbbra is - nem adom fel.  Volt még egy kevés hal a hűtőben, pont annyi, amennyi ehhez kellett - valószínűleg az utolsó csomag tengeri hal, amit valaha vettem. Van nekünk elég édesvizi halunk, és bár lehet, hogy szálkás, de nem vagyok hajlandó kienni az összes halat a tengerből. 30-40 év múlva optimista számítások szerint nem lesz benne hal a túlzott lehalászás miatt. Nem lesz benne semmi. Megéri? (Szenyázós lett ez a sztori rész...na, nem baj.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?