Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozsos vadkovászos focaccia kenyér recept

hozzászólások (6)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 445 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 6 adag *

összesen: 2669 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 232 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csukamama
Csukamama / Csukamama Wed, 2013-10-02 22:50

Na megsütöttem a kenyeret. Őrület!!!! Mondtam a Pistának, hogy tőled van a recept. Azt mondta "éljen a Vera":). Kicsit változtattam rajta. Kihagytam belőle a fűszereket meg a sajtot, helyette magokat tettem bele, mert így lekvárral is lehet enni, de majd úgy is ki fogom próbálni. Azt nem tudtam, hogy az olaj csak a gyúrásnál kell vagy a tésztába is. Én tettem a tésztába 2 evőkanállal. Már sült mikor eszembe jutott, lehet hogy nem is kellett volna a tésztába. Jó lett így is. Örülök ennek a recinek, mert eddig a rozskenyerem mindig olyan lett mint a szikla.
Puszi: Angéla

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-10-03 00:20

Jajj de orulok, hogy ilyen sikeres lett a kenyer!!!!! Ebben, az a jo, hogy azt teszel bele amit akarsz. Az olajat, igen, a tesztaba kell tenni, de a gyurashoz is azt hasznalok liszt helyett, hogy ne ragadjon. Sokkal konnyebb igy dolgozni vele.
A Pistanak is koszonom az eljenzest!!!
Tovabbi jo sutogetest, puszi: Vera

Csukamama
Csukamama / Csukamama Thu, 2013-09-12 12:09

Szia Vera! Nagyon jól néz ki. Már többször próbáltam rozskenyeret sütni, de mindig nagyon tömör lett. A tied meg szép lukacsos. Talán azért mert vadkovásszal készítetted? Megsütném én is de most nincsen vadkovászom. Szerinted öreg tésztával is jó lenne?
Puszi: Angéla

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-09-12 13:39

Szia Angela! En sem szerettem eddig rozsos tesztaval dolgozni, de most ugylatszik, hogy a kovasz plussz egy keshegynyi elesztovel jobban viselkedett. Persze csak fel bogre rozslisztet tettem a kenyerliszthez. Szerintem oregtesztaval is mukodne egy pici elesztovel. Te kezzel dagasztod vagy geppel? Jo alaposan ki szoktam dagasztani. Meg meg van a robotgepem amit meg akkor vettem amikor otthon voltam, 20 eves es nagyon sok kenyeret es mas kelttesztat megdagasztott nekem. Ha barmit meg tudni akarsz, csak kerdezz, szivesen valaszolok. Puszi: Vera

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-08-26 14:21

Koszi Tormika, aranyos vagy mint mindig! Tegnap is feltettem egy kovaszos recit, Gombas-csirkes kovaszos papardelle. Szerintem nagyon finom volt mindenki szerette:) Puszi, Csuki:)))

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-08-26 10:31

JUHÚÚÚÚ! De jó, de ügyes vagy Csukkanc! Ez nagyon különleges; igencsak megkóstolnám! Jöhet, a többi vadkovászos recept!
A én kovászaim már igen erősek és erősen alkoholos illatúak; de érdekes módon mindegyiknek mas az illata. Jani/tk lisztes, Fecó/ fehér lisztes, Rozska/rozsos...
Ma gyúrtam megint vadkovAszos tésztát: most Fecóval....hagyom holnapig a hűtőben. Többször Átgyúrtam; olyan puha-sima, mint egy bébi popó :PPP

445
kenyérliszt BL80 2.5 bögre
rozsliszt 0.5 bögre
1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 1 késhegynyi
kovász 20 dkg
víz 2.5 dl
olívaolaj 2 ek
fokhagyma 3 gerezd
oregánó 1 kk
kakukkfű 1 kk
bazsalikom 1 csokor
fekete bors 1 kk
parmezán sajt 5 dkg
mozzarella 10 dkg