r
Nosalty Logó

Rozsos paleo buci

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Rozsos paleo buci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
kenyérsütő
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 485 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 971 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1418.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    89 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 485 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2836.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    1510 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    178 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 971 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    825.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb keverőtálban feltörjük a tojásokat, és villával habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, először a szárazat, majd a folyadékokat is, és alaposan elkeverjük. 10-15 percig állni hagyjuk, míg az útifűmaghéj magába szívja a nedvességet, ekkor a tészta már nem ragad.
  3. A sütőt alsó-felső állásban előmelegítjük 160 °C-ra. Sütőpapírt fektetünk a tepsire.
  4. A tésztát kissé átgyúrjuk, és nedves kézzel két hosszúkás bucit formálunk, ráfektetjük a sütőpapírra. Éles kézzel ferdén bevágjuk a tésztát, és betoljuk a sütő középső rácsára. Kb. 20 percig sütjük, akkor felvesszük a hőt 180 °C-ra, és még 10 percig sütjük. Így a kérge kissé ropogós lesz.
  5. Hagyjuk teljesen kihűlni, akkor hosszában felvágjuk, és szendvicsként megtöltjük. A tésztát tetszőlegesen lehet sokszorozni, így egyszerre több bucit süthetünk. Remekül fagyasztható, ebben az esetben érdemes már felvágva lefagyasztani, így csak tölteni kell, mire felolvad, már ehetjük is!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3007
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 30.

Ajánló

Ez a buci fantasztikusan visszaadja a régi rozsos kenyérke ízét, süthetünk belőle egész kenyeret is (ekkor duplázzuk a mennyiséget), de paleo pizzatésztának is kiváló (egy 28 cm-es pizza lesz belőle). A tojásmentes diétán kívül minden étrendbe beilleszthető!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mivel nem fogyasztok gluténtartalmú liszteket, sőt gabonát sem, ezért időnként újabb keverékekkel kísérletezem, hogyan is lehetne egy igazán ízletes kenyeret sütni. Az egy kézben megfogható kis bucikat pedig nagyon szeretjük, remekül lehet őket szendvicsként is megtölteni.  Ez a rozsos buci a legújabb alkotásom, nagy sikert aratott, tényleg olyan, mintha valódi rozsos bucit harapdálnánk! Titka talán a mogyoróliszt és a szezámmag.  Érdemes a gluténérzékenyeknek is kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek