r
Nosalty Logó

Rózsatorta Edit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Rózsatorta Edit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A citromos-cukros vajhoz

Az öntözéshez

A tetejére

Összesen 696 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A citromos-cukros vajhoz

Az öntözéshez

A tetejére

Összesen 4179 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A citromos-cukros vajhoz

Az öntözéshez

A tetejére

Összesen 317 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 696 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    952 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2180.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    618 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    943 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    635.4 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1186 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    584 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1162 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    275 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    748 micro
Összesen 4179 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 317 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A citromos-cukros vajhoz

Az öntözéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Meglangyosítunk 1 dl tejet, simára keverjük 1 kk porcukorral és az élesztővel. Meleg helyen felfuttatjuk.
  2. A lisztből, a megfuttatott élesztőből, 6 dkg porcukorból, 1,5 dl tejből, a tojások sárgájából, 4 dkg olvasztott vajból, egy csipet sóval elkészítjük a tésztát.
  3. Meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  4. 26 cm-es tortaforma alját kibéleljük szilikonos sütőpapírral, oldalát körben vékonyan megkenjük vajjal.
  5. 10 dkg vajat, 10 dkg porcukorral habosra keverünk, 1 jól megmosott citrom reszelt héjával.
  6. A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 1/2 cm vastag téglalapra nyújtjuk, majd megkenjük a citromos-cukros vajjal.
  7. Szorosan feltekerjük, és 12 egyenlő részre vágjuk. Vágott felületükre fordítjuk, és egymás mellé a formába rakosgatjuk.
  8. A sütőt 100 fokra felmelegítjük, és a sütőbe tesszük. 20 perc alatt kitölti a tortaformát, a csigák-rózsák egymásba nőnek. Ezután 200 fokra állítjuk a hőfokot, további kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  9. Közben a maradék 1 dl tejet a vaníliás cukorral felforrósítjuk. Ezzel locsolgatjuk közvetlen sütés előtt, a vége előtt 5 perccel, és a sütés végén. Tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal.
  10. A formában hagyjuk langyosra hűlni, majd lehúzzuk a tortakarikát, tálra emeljük, és porcukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2087
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 17.

Ajánló

Kínálhatunk mellé baracklekvárt is, de önmagában is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Egyszerű, finom, citrommal ízesített kelt tészta tortaformában. Nagyon finom, bármely alkalomra, egy kiadós ebéd után vagy vendégvárásra is alkalmas.

Hozzávalók

A tésztához

A citromos-cukros vajhoz

Az öntözéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek