r
Nosalty Logó

Rozmaringos hagymával töltött csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nasi89
Rozmaringos hagymával töltött csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2647 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    868.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 663 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    218.8 g

Zsír

  • Összesen
    185.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3473 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    1839 mg
  • Nátrium
    917 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    890 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    645 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    213 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    1007 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    427 micro
Összesen 2647 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, megtakarítjuk, majd a rozmaringot megmossuk, és leszedjük az ágról az apró, tűszerű leveleket, amit fűszerkeverékkel és olívaolajjal összekeverünk. Az így kapott pácban megforgatjuk a csirkét.
  2. Gondosan figyelve, hogy a szárnya alatt, és belülről is érje a csirkét a pác. A tojást felszeleteljük, a hagymát 4 felé vágjuk, majd megtömjük vele a csirkét.
  3. A maradék rozmaringot szépen a csirke szárnyai alá tesszük, így jól érintkezik a hússal. Önthetünk rá még egy kis olívaolajat és egy csepp vizet a csirke alá, hogy jó kis szaftot kapjunk.
  4. Egy órát sütjük, majd tálalás után jóízűen fogyasztjuk! Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9266
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Angliában minden ház előtt találni friss rozmaringot, így nem volt nehéz szereznem. A barátom jött hozzám Pozsonyból, és szerettem volna meglepni valami különleges ebéddel, így találtam ki ezt a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!