r
Nosalty Logó

Rozmaringos eperjoghurt-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
csipkebogyó
Rozmaringos eperjoghurt-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez és az eperzseléhez

Összesen 286 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez és az eperzseléhez

Összesen 2284 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A krémhez és az eperzseléhez

Összesen 120 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 286 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    157.7 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1882 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.4 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1191.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    557 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    306 micro
  • Kolin:
    409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1251 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 2284 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és az eperzseléhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt melegítsük elő 160 °C-ra, egy 20 cm-es tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral.
  2. A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját keverjük habosra a cukorral, a fehérjét verjük fel kemény habbá.
  3. A cukros tojássárgáját lazítsuk meg egy kanál habbal, majd forgassuk bele a többi habot úgy, hogy ne törjön össze.
  4. Szitáljuk a tojásos keverékbe a lisztet és a kakaóport és gyors mozdulatokkal kavarjuk csomómentesre. Továbbra is vigyázzunk, hogy habos maradjon.
  5. Simítsuk a masszát a tortaformába, és süssük 15-20 percig, az ajtót ne nyissuk rá ezalatt. Tűpróbával ellenőrizhetjük, ha letelt az idő. Ha átsült, hagyjuk hűlni nyitott sütőajtónál, majd borítsuk ki a tortaformából, és húzzuk le róla a sütőpapírt.
  6. Tisztítsuk meg a tortaformát, és fektessük bele vissza a lapot. A forma oldalát béleljük ki celofánnal vagy sütőpapírral.

A krémhez és az eperzseléhez

  1. Az eperből válasszunk ki 3-4 szemet díszítéshez, a többit tegyük fel főni kevés vízzel, a rozmaringággal és ha szükséges, kevés cukorral. Főzzük addig, amíg az eperszemek megpuhulnak, és szét tudjuk őket nyomkodni.
  2. Vegyük ki a rozmaringot, majd kis lukú szűrőn passzírozzuk át az epret, hogy ne maradjon mag a főzetben. Forraljuk tovább a lepasszírozott epret, amíg szirupos lesz, bevonja a kanalat.
  3. Áztassuk hideg vízbe a zselatinlapokat, majd ha megpuhultak, keverjük teljes felolvadásig a forró eperszirupba. Hagyjuk langyosra hűlni a szirupot gyakran megkeverve, hogy ne csomósodjon össze.
  4. Mérjük ki a joghurtot egy nagy tálba, és apránként keverjük hozzá az eperszirup kétharmadát.
  5. Verjük fel a habtejszínt, és forgassuk bele az epres-joghurtos keverékbe. Ennél a pontnál érdemes megkóstolni a krémet, és ha esetleg szükséges, édesíteni még egy kicsit. (Én általában nem szoktam, de ez függ a gyümölcstől és a célközönség ízlésétől is.:) )
  6. Öntsük a kész krémet a piskótalapra az előkészített tortaformánkba, majd tegyük egy fél órára a hűtőbe kicsit dermedni. Fél óra elteltével biztonsággal a tetejére önthetjük az eperszirup maradékát, már nem fog elegyedni a krémmel (ha kell, ehhez egy kicsit újralangyosíthatjuk, ha már nagyon sűrű lenne). Legalább 5-6 órát, de inkább egy éjszakát pihentessük a tortát, hogy teljesen kidermedjen. Ezután kivehetjük a tortaformából, az oldaláról pedig óvatosan lehúzhatjuk a sütőpapírt vagy celofánt, így az oldala is szép sima lesz.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1056
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 08.

Ajánló

Könnyű, tavaszi-nyári desszertnek ajánlom. A díszítéséhez én az epreket csokoládéba mártottam, ezen kívül habcsókokat, ledarált liofilizált vörösáfonyába forgatott trüffelgolyókat és friss rozmaringdarabokat használtam, de ez már csak a készítő képzeletén múlik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
csipkebogyó 1 recept

Párom nagymamájának készült ez a torta, nagyon könnyű, krémes. A cukrot ki lehet váltani édesítőszerrel, ebben az esetben fontos, hogy hőstabil édesítőt használjunk, a piskótához pedig mindenképpen olyant, amely a cukorral megegyező mértékben édesít.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és az eperzseléhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek