Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rozé kacsamell diós almatortával és újkrumplival recept

hozzászólások (14)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 1249 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 2 adag *

összesen: 2498 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 152 kcal

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mildus
Mildus Wed, 2012-05-09 23:31

Ma este elkészítettem és nagy sikere volt:) Annyit változtattam, hogy a kacsamellet csak serpenyőben sütöttem, igaz hosszabban. Cukor helyett mézzel karamelizáltam az almát és az alma pürét is kicsit megfőztem a karamelizált vaj és méz keverékén valamint tettem bele vörösbort is (Kékfrankost). Ez iszonyat finom lett. :) Dió helyett mogyorót használtam. Finom lett. Köszönöm az ötletet!:)

magyarjozsef
magyarjozsef Sat, 2012-04-07 14:35

Ez a recept remek! Megcsináltam, és nagyon ízlett. Én amúgy is szeretem az édes ízeket a húsokhoz,a kacsához, májakhoz és a vadakhoz meg kifejezetten.
A fehérbor-vörösbor elsőre nekem is furcsa volt, de végül így csináltam.
Én az almapürét nem melegítettem, az elkészült almaszeleteket rétegeltem vele, így tényleg tortának nézett ki. Köretnek viszont grillezett polentát csináltam, mert nem volt itthon újkrumpli :-)
A diót is kihagytam, mert elfelejtettem a végére. A vörösborral és vajjal besűrített karamellt sztem elrontottam, mert egy nagyon híg, bár finom valamit kaptam. De jó volt vele a husit megöntözni. Vajon mit rontottam el vele?
Amúgy köszönöm a receptet, remek ebédünk volt mára.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-10 23:11

Kacsahúshoz természetesen jó minőségű vörösbor dukál. Mindenképp azzal készítsétek.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-12-13 19:09

A hozzávalóknál megadott 15 dkg újkrumpli, nem lesz sok? :o)
A vörös és fehérbor problematikáján én is eltöprengtem.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-10-15 15:16

elkészítettem, ez az almatortácska fantasztikusan finom és kitűnően illik a rozé kacsához!
köszönöm a receptet! még-még sok ilyen finomságot!!!

petra
Petra / petra Thu, 2009-04-23 08:28

Úgy tudom, Gergő most pár napig nincs gépközelben, addig egy kis türelmet kérünk!
A fotó alapján szerintem jól gondolod, Alexandra:-): vagyis az almaszeletek közé a püré, a dió pedig mellé.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-04-23 06:30

Sajnálom, de az almatorta nekem "nem áll össze"

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-04-23 07:46

Feltételezem, hogy az almakarikákat egymásra kell rakni, az almapürét pedig a magház helyére kell beletölteni. A karamelles diót - ahogy a képen is van - csak az étel mellé kell önteni. Esetleg néhány szemet a magház helyére is be lehet tenni.
De azért jó lenne, ha Gergő megerősítene...

1249
kacsamell 1 db
alma 2 nagy db
újkrumpli 15 dkg
vörösbor 2 dl
nádcukor 5 dkg
vaj 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
dió 1 marék
petrezselyem 0 ízlés szerint
citrom 1 db