r
Nosalty Logó

Roston pulykamell vöröslencse pürével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Roston pulykamell vöröslencse pürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Vöröslencse püré

Pulykamell

Lila lyoni hagyma

Összesen 1485 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Vöröslencse püré

Pulykamell

Lila lyoni hagyma

Összesen 5943 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Vöröslencse püré

Pulykamell

Lila lyoni hagyma

Összesen 316 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    120.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    822.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    465 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 1485 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.3 g

Zsír

  • Összesen
    481.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    214 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    166 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3289.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    1860 mg
  • Nátrium
    434 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    698.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    175 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    614 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 5943 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Vöröslencse püré

Pulykamell

Lila lyoni hagyma

Elkészítés

Vöröslencse püré

  1. A hagymát finomra vágjuk, majd egy kis vajon megfuttatjuk. Fűszerezzük: bors, pirospaprika, sóval ízesítjük. Ráhelyezzük a megtisztított, felkockázott burgonyát, és megpároljuk rajta.
  2. Közben egy másik edényben a már előre beáztatott vöröslencsét bő vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, majd a burgonyához adjuk.
  3. Egy botmixer segítségével pépesítjük az egyveleget. Majd tejjel beállítjuk a számunkra megfelelő állagot.

Pulykamell

  1. A pulykamellet egyenlő szeletekre vágjuk. Egy tálba helyezzük, sózzuk, borsozzuk, kevés fűszerpaprika, majd annyi olajjal öntjük fel, hogy ellepje a húsokat.
  2. Ebben a pácban 30 percet pihentetjük.
  3. Kevés zsiradékon egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk.

Lila lyoni hagyma

  1. A hagymát megtisztítjuk, majd vékonyan felkarikázzuk.
  2. A karikákat paprikás lisztben megforgatjuk, majd forró, bő olajban pár másodperc alatt barnára sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6929
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A megfőzött lencséből kivehetünk pár szemet, remekül mutat a tányéron díszként szétszórva.

Hozzávalók

Vöröslencse püré

Pulykamell

Lila lyoni hagyma

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!