r
Nosalty Logó

Ropogós hagyma pirított csirkemájjal, burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Ropogós hagyma pirított csirkemájjal, burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

csirkemáj

burgonyapüré

ropogós hagyma

Összesen 835 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

csirkemáj

burgonyapüré

ropogós hagyma

Összesen 2504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír

csirkemáj

burgonyapüré

ropogós hagyma

Összesen 165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    62 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    857.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    20 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    722 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4196 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    47 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 835 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    186.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2572 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1354 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12632 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    59 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2165 micro
  • Kolin:
    764 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12587 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    487 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    141 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 2504 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    832 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

csirkemáj

burgonyapüré

ropogós hagyma

Elkészítés

csirkemáj

  1. A vajon megpirítjuk a fűszerrel meghintett májat, mindkét oldalán.Szükséges fedő hozzá, nehogy pattogjon! A végén sózzuk!
  2. A burgonyát megfőzzük sós vízben, majd áttörjük. Sózzuk, vajat teszünk hozzá, és forralt tejet, amivel kevergetve összefőzzük. Jó krémesre!
  3. A lisztet elkeverjük a paprikával, a keményítővel. Beleöntjük a vékony szeletekre vágott hagymát, jól átforgatjuk benne. Olajban kisütjük, és lyukacsos kanállal kiszedjük egy papírtörlőre. Tálaláskor sózzuk!
  4. A sült hagymával tálaljuk a májat, hozzá burgonyapürét szolgálunk fel. Jó étvágyat!!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6739
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 05.

Ajánló

A májat is a végén sózzuk meg, azért hogy ne keményedjen meg. A sült hagymát is, hogy ne puhuljon idő előtt meg!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Évek óta készítek csirkemájjal készült, különböző ételeket, fogásokat. Épp ez is egyik változata, amit a sült hagyma kiemel.... :-)))

Hozzávalók

csirkemáj

burgonyapüré

ropogós hagyma

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!