r
Nosalty Logó

Rokokótorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
jeles.lilla
Rokokótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tortalap

Csokoládés vajkrém

Párizsikrém

Összesen 316 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tortalap

Csokoládés vajkrém

Párizsikrém

Összesen 3779 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tortalap

Csokoládés vajkrém

Párizsikrém

Összesen 280 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 316 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    323.8 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3549.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    679 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    572.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    817 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2861 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1140 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1284 micro
Összesen 3779 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 280 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tortalap

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukhoz hozzáadjuk az eritrit-stevia keverék 1/3-át, és habosra keverjük vele.
  2. A fehérjéket elkezdjük habbá verni, hozzáadjuk a maradék eritrit-stevia keverék felét, majd a vége felé a maradék eritrit-stevia keveréket.
  3. Egy fakanálnyi tojásfehérjehabbal fellazítjuk a sárgákat, és óvatosan elkeverjük benne a maradék fehérjehabot és az átszitált kakaóporos lisztet.
  4. 12 szeletes tortaformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Csokoládés vajkrém

  1. A csokis vajkrémhez a pudingport kevés vízzel csomómentesre keverjük, a többi vizet a eritrit-stevia keverékkel feltesszük forrni.
  2. A pudingporos keverékkel besűrűsítjük, és forrásig keverjük.
  3. Ha kihűlt, géppel csomómentesítjük, a laktózmentes margarin hozzáadásával kihabosítjuk, és a kakaóporral ízesítjük.

Párizsikrém

  1. A másik krémhez a laktózmentes tejszínt az eritrit-stevia keverékkel és a laktózmentes vaj ¼-ed részével feltesszük főni.
  2. Hozzáadjuk az átszitált kakaóport, és forrásig tovább főzzük. Ha kihűlt, géppel csomómentesítjük, és a maradék laktózmentes vajjal kihabosítjuk.
  3. A rokokókrém ennek a két krémnek az 50-50 %-os keveréke.
  4. A kihűlt piskótakarikát 2 vagy 3 részre vágjuk, betöltjük a krémmel. A szélét és a tetejét is körbekenjük. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 2653
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
jeles.lilla 15 recept

A torta készítésénél eritrit-stevia keveréket használtam, ami a kristálycukor édességének a négyszerese! Ezt belekalkuláltam a mennyiség megadásánál. 

Címlapról ajánljuk

További cikkek