r
Nosalty Logó

Rögtönzött-töltött gombafejek karajjal együtt sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Walaky
Rögtönzött-töltött gombafejek karajjal együtt sütve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1024 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4096 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2783.6 g
  • Cink
    201 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    152 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    20 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    91 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1024 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    297.9 g

Zsír

  • Összesen
    293.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11134.5 g
  • Cink
    803 mg
  • Szelén
    307 mg
  • Kálcium
    1848 mg
  • Vas
    608 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    3755 mg
  • Nátrium
    3410 mg
  • Réz
    32 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1648.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    870 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    255 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    79 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    364 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    861 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 4096 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.6 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 8 szelet karajt megmossuk - nem klopfoljuk ki -, besózzuk, lágyan őrölt borssal beszórjuk, a tepsibe kevés olajat öntünk, s elhelyezzük benne a hússzeleteket. Mindegyikre 1-1 evőkanál tejfölt kanalazunk, elkenjük rajtuk úgy, hogy alájuk is kerüljön a tejfölből. Így pihennek, míg elkészítjük a gombát és a tölteléket.
  2. A gombákat jól megmossuk, megpucoljuk, a tönkjüket kivesszük, a gombafejek belsejét szintén besózzuk, picit őrölt borssal meghintjük, belehelyezzük a tepsibe, az üregükkel felfelé, s ők is pihennek, míg elkészül a töltelék.
  3. Kb. 25 dkg bacont csíkokra vágunk, egy serpenyőbe kevés olajat öntünk - mivel a szalonna, annak ellenére, hogy szép húsos volt, engedett egy kis zsírt -, nem túl forróra hevítjük, beledobjuk a szalonnát, lassan süldögél. Gyorsan megpucolunk két nagy fej lila hagymát, megmossuk, apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a szalonnához, jól összekeverjük őket. Egy csipet sót dobunk közben bele.
  4. Amíg ők együtt párolódnak, a gomba tönkjeit is gyorsan nagyon vékony csíkokra - hosszában - felvagdossuk, s a serpenyőbe sutty bele. Pároljuk tovább együtt őket, s még egy csipetnyi sót teszünk hozzájuk. A hagymát üvegesre kell, hogy pároljuk, ha az már könnyen szétnyomható, akkor jó. Levesszük a tűzről, picit várunk, hogy langyosodjon, s még melegen hozzáadunk kb. 25-30 dkg túrót, most is adunk hozzá kevés sót, s jól összekeverjük őket, egy finom masszát kapunk.
  5. Kanállal púposan megtöltjük a gombafejeket, egyenletesen elosztva ráhalmozzuk a karajszeletekre, lefóliázzuk a tepsit, s lassan, 150 fokon, alsó-felső sütéssel, vajpuhára pároljuk, sütjük őket, kb. másfél óra alatt.
  6. Ezután levesszük a fóliát, a gombákra is, a karajszeletekre is reszelt sajtot teszünk, hogy befedje őket, vissza a sütőbe, s légkeveréssel sütjük rájuk a sajtot, míg szép színt kapnak.
  7. Burgonyapürével lehet tálalni, hozzá káposztával töltött savanyú, csípős paprikát - de ez ízlés dolga, ki, milyen savanyúságot szeret.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x36x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2741
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 23.

Ajánló

Mivel aznap más ebéd volt, csupán a burgonyapüré egyezett meg, így csak a fotó kedvéért állítottam össze a tálalásra kész tányért! :) Aztán vissza a sültek a tepsibe, teljes kihűlés után, lefedve, be a hűtőbe. Akár két nap múlva is olyan volt, mintha frissen készítettem volna. Sőt, az ízek így jobban összeértek! Azért megkóstoltuk, csak kíváncsiságból :):), milyen lett a kreálmányom, s elégedetten konstatáltuk, hogy ezt majd hamarosan ismételni kell! :) Így is lett, azóta a kedvenceink egyike! :)  Hát, ez lehet, bonyolultnak tűnik, de nem az, csak hosszadalmasabban írtam! :) Egyébkét egyszerű - ez kitűnik a receptből -, viszont fergeteges íze volt! ÖTLET: Ezzel a töltelékkel külön-külön is el lehet készíteni ebédre a karajt, esetleg, szeletelt csirkemellet, pulykamellet, s gombafejeket csak magában - ekkor azonban kifejezetten nagy fejeket vásároljunk! A töltelék alapanyagait természetesen növelni kell, a húsok, illetve gombafejek mennyiségével arányosan! Ajánlom kipróbálásra!!! JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNOK HOZZÁ!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel kimaradt (nyers) hozzávalókból készült, s elővettem kreatív képességemet, mert ugye, az jó, ha van az ember lányának :)....s ez az istenien finom étek sült ki belőle! Nos, a következőképpen hoztam össze. Elkezdtem főzni - egy másik fincsiséget -, s kimaradt 8 szelet sertéskaraj, kb. 10-12 kisebb gomba. Gondolkoztam, most mi tévő legyek, mit csináljak velük, kárba nem veszhetnek. S kattogtak a fogaskerekek, mi van még itthon. Baconszalonna mindig van a hűtőben (előrecsomagolt, jó minőségű, ezt sosem hagyom kifogyni), túró is volt, mert délután palacsintát szándékoztam sütni, lila hagyma is akad itthon mindig, szeretjük, s tejföl is pihen mindig a hűtőben, sosem lehet tudni, legyen mihez nyúlnom. De nem húzom tovább, írom is, hogyan állítottam össze az isteni ízeket......mert nagyon-nagyon finom lett, egyszerű is, s más húsból is lehet készíteni, én is variáltam már......

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?