r
Nosalty Logó

Rigó Jancsi torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anyika39
Rigó Jancsi torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

Összesen 817 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

Összesen 4906 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kakaós piskótához

A krémhez

Összesen 292 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 817 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.5 g

Zsír

  • Összesen
    304.1 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    2191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5137.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    809 mg
  • Foszfor
    2312 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.2 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2096 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    1403 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2067 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2296 micro
Összesen 4906 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A krémhez

Elkészítés

A kakaós piskótához

  1. A zselatint beáztatjuk 0,5 dl hideg vízbe. A lekvárt felforrósítjuk, áttörjük, és vékonyan megkenjük vele a piskótalapok egyik oldalát.
  2. Mérsékelt tűzön felolvasztjuk a narancslikőrrel a zselatint. Eldolgozzuk a 4 dl-ből elvett 3-4 ek tejszínnel, felforrósítjuk, majd gyors mozdulatokkal a jól behűtött maradék tejszínhez keverjük. Apránként hozzáadjuk a porcukorral összeszitált kakaót, és egészen kemény habbá verjük.
  3. Megtöltjük a habbal, és egymásra illesztjük a két alsó piskótalapot, majd betakarjuk a harmadikkal, úgy, hogy a lekváros fele kerüljön felülre.
  4. A csokoládét apróra vágjuk-tördeljük, meleg vízfürdőben felolvasztjuk, aztán elkeverjük benne az olajat. Egyenletesen bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. Mielőtt teljesen megkötne a máz, beszórjuk a torta oldalát a kissé megpirított mandulaforgáccsal.
  5. Tálalás előtt kemény habbá verjük a maradék tejszínt, csillagcsőrös habzsákba szedjük, és minden szelet helyére 1-1 csinos habrózsát nyomunk. A tetejére rászórhatjuk a maradék mandulaforgácsot.
  6. A tortát fogyasztás előtt 3-4 óráig hűtjük!
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 34636
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 17.

Ajánló

A kakaós piskótát elkészíthetjük magunk is. Én 8 tojásos piskótát készítettem, úgy, hogy a végén 1 ek lisztet kakaóval helyettesítettem.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rigó Jancsi torta 2.
Anyika39 15 recept

Pici lányom harmadik születésnapjára készítettem el ezt a tortát. Nagy sikert aratott, annak ellenére, hogy már mindenki tele volt a karácsonyi sütikkel. A legkisebb ugyanis szilveszteri gyermek! :-) 1 szelet: 274 kcal-t tartalmaz.  A tortából szép szeleteket tudunk vágni, ha még a csokoládé teljes dermedése előtt egy 30 cm-es, normál vonalzóval bejelöljük a szeletek helyét, így a tejszínhabot is egyenletesen el tudjuk osztani a tetején. A díszítésre szolgáló tejszínbe tettem egy kis habfixálót, így nem folyt le a torta oldalán a habrózsa. A mandulát száraz serpenyőben érdemes megpirítani. Pár perc alatt kész. Nem árt figyelni rá, mert ha odaég, keserű lesz!

Hozzávalók

A kakaós piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek