r
Nosalty Logó

Ricottás tortellini pestós szósszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ricottás tortellini pestós szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A pestóhoz

Összesen 1565 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A pestóhoz

Összesen 3132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A pestóhoz

Összesen 349 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2137.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    980 micro
Összesen 1565 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    197 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    645 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4275.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1469 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1397 mg
  • Nátrium
    1045 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    427 mg
  • Retinol - A vitamin:
    678 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1016 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1960 micro
Összesen 3132 kcal
  • 9% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    218 micro
Összesen 349 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A pestóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Először meggyúrjuk a házi tésztát: összegyúrjuk a lisztet, a tojást, a sót, és vizet. Ha kész, tegyük pihenni 15-20 percre a hűtőbe.
  2. Egy tálban összekeverjük a ricottát egy-két csipet sóval, ízlés szerinti mennyiségű borssal, az apróra vágott bazsalikommal, petrezselyemmel, és belereszeljük a sajtot, és azt is hozzávegyítjük. Ez a töltelékmennyiség bőven elég kell, hogy legyen. (Nekem eddig még mindig maradt belőle egy kevés.)
  3. Vagy most, vagy a következő lépés után felteszünk egy nagy fazékban többszörös mennyiségű, sós vizet forrni.
  4. A tésztát kivesszük a hűtőből, és félbe szedve először az egyik felét nyújtjuk ki, kb. fél-egy mm közötti vékonyságra (nekem a legvékonyabb kb. 0,8 mm volt eddig). Ne feledjük el finoman mindig alálisztezni a tésztát! A kinyújtott sárga tésztalapból kb. 4 cm átmérőjű korongokat vágunk ki. (Én ezt egy egyszerű pohárral csináltam.)
  5. Helyezzünk rá tölteléket. Készítsünk a további mozdulatsorokhoz egy csészében/ tálkában vizet a kezünk ügyébe. A körök szélét felerészben nedvesítsük meg az ujjunk segítségével. Ez lesz a ragasztó, ami légmentesen zárja a tölteléket. Ha kész, fogjuk a lapocskákat, hajtsuk félbe, és jól nyomkodjuk össze a széleit, ameddig Napóleon kalapjára, vagy derelyére emlékeztető kis tésztabatyut kapunk. Aztán vegyük a batyut a hüvelykujjunk és mutató- (esetleg még/ vagy középső ujj páros) közé, és nyomjuk össze a szélét, és a töltött belső pocakját. Ettől a tészta széle fölfelé ráhajlik a batyura, míg az egésznek félhold alakja lesz. A holdacskát egyik mutatóujjunk vége köré tekerjük, és egyik szárát a másikra csippentjük-nyomjuk (meg lehet egy kis ponton vizezni, úgy jobban tapad).
  6. A tortelliniket forrásban lévő vízbe dobjuk. Az olaszok eredetileg csirkehúslevesben főzik meg. Míg a tészta fő, a tűzhelyre készítünk egy serpenyőt, amiben elegendő hely lesz a gyűrűcskéknek.
  7. A pestohoz: a bazsalikomleveleket megmossuk, megszárítjuk, és áttörjük. Hozzáadjuk a fenyőmagot, amit előtte száraz serpenyőben aranybarnára pirítottunk, és azt is összezúzzuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a reszelt parmezánt, sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben olívaolajon felmelegítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6379
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tegnap olasz napot tartottunk, a drága férjecském a zöld pesto láttára undorodott a tortellinitől, de miután megkóstolta, ez lett az egyik kedvenc étele.:D

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A pestóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek